İKRAM VE TEMİZLİK ADABI / ADAB-I MUAŞERET DERSLERİ

3.01.2022 21:44:10
İKRAM VE TEMİZLİK ADABI / ADAB-I MUAŞERET DERSLERİ

 

İKRAM VE TEMİZLİK ADABI / ADAB-I MUAŞERET DERSLERİ

Kahta İlçe Vaizesi Berra Çevik tarafından yapılan Adab-ı Muaşeret Dersleri’nde “İkram ve Temizlik Adabı” konusu konuşuldu. Biruni Kitap Kahve’de (Turgut Özal Mh. 7001 Sk. No:9 Kahta /ADIYAMAN) gerçekleştirilen programa hanımlar tarafından katılım sağlandı.

Berra Çevik ikram adabı çerçevesinde, misafirliğe gidildiğinde ve misafir ağırlarken üzerinde durulması gereken İslami kurallar hakkında bilgi verdi. Misafirliğe gidildiğinde zile üç defadan fazla basılmaması, ev sahibini zorda bırakacak kadar ziyaretin uzatılmaması, çocukların ev sahibini rahatsız edecek davranışlarına izin verilmemesi gerektiği hususlarını hatırlattı. Ev sahibi konumundaki müslümanların da ikramda aşırıya kaçmamaları gerektiği; zira ikramın abartılmasının misafir ağırlama sıklığını ve isteğini azaltacağı; fakat dinimize göre misafirin bereket olduğuna değindi.  Ek olarak misafir ağırlama ortamında hem misafirin hem de ev sahibinin telefon veya televizyonla ilgilenmemesi ve muhabbete önem vermesi gerektiğinin de altını çizdi.

Temizlik adabı hususunda ise; dinimizin temizliğe önem verdiğini fakat her eylem gibi temizliğinde kararında yapılması gerektiğini vurguladı. Toplumda yaygınlaşan temizlik takıntısına dikkat çeken Vaize Berrak Çevik, bu takıntı sebebiyle yapılan su israfının gelecek nesillerin hakkına girmek olduğunu belirtti. Ayrıca temizlik için kullanılan kimyasalların sağlığa zararlarına dikkat çekti.

Berra Çevik, İslam’ın itidali tavsiye ettiğini, müslümana yakışanın da itidal üzere hareket etmek olduğunu belirterek dersini noktaladı.

Bu haber toplam 1483 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.