BİRUNİ KİTAP KAHVE'DE "İNFAK: ALLAH İÇİN HARCAMAK" KONULU PROGRAM YAPILDI

11.01.2022 21:42:09
BİRUNİ KİTAP KAHVE'DE

 

BİRUNİ KİTAP KAHVE'DE "İNFAK: ALLAH İÇİN HARCAMAK" KONULU PROGRAM YAPILDI

9 Ocak Pazar günü Biruni Kitap Kahve'nin ahşap salonunda yapılan, konuşmacı olarak Zeliha Uçan'ın katıldığı programda "İnfak: Allah İçin Harcamak" konusu işlendi.

Zeliha Uçan, sohbetinde İnfak konusunu çeşitli yönleriyle ele aldı. Al-i İmran Suresi 92. Ayetini zikrederek sözlerine başlayan konuşmacı infakın dinimizdeki yeri ve öneminden bahsetti. İnfak yapılan eşyanın adi mallar olmaması ve insanın sevdiği şeyleri infak etmesinin esas olduğunu vurguladı. Kur’an’da yardım konusunun üç kavram üzerinden anlatıldığı, bu kavramların ise “infak, zekat, sadaka” olduğunu belirten Zeliha Uçan, bahsi geçen kavramları örneklerle açıkladı. İnfakın infak, tamahkarlık, kibir, nankörlük gibi olumsuz davranışları engellediğini vurgulayan konuşmacı Zeliha uçan infak eden insanın başkalarının mutluluğu için çalışan birisi olma erdemine erişebileceğini söyledi. İnfak konusu ayet ve hadislerle ele alındı. Sohbete hanımlar tarafından katılım sağlandı.

 

Bu haber toplam 1221 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.