STK’LAR KIRKGÖZ’DE PİKNİK YAPTI

28.06.2022 22:29:35
STK’LAR KIRKGÖZ’DE PİKNİK YAPTI

 STK’LAR KIRKGÖZ’DE PİKNİK YAPTI

İlim Yayma Cemiyeti Kâhta Şubesi ile Eğitimle Diriliş Derneği öncülüğünde Gerger-Kırkgöz’de piknik yapıldı. 
26 Haziran 2022 Pazar günü yapılan pikniğe Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi, İlim Yayma Cemiyeti Kâhta Şube Başkanı Bilal Akgül, Eğitimle Diriliş Derneği Başkanı Cevdet Ballı, İlim Yayma Cemiyeti Kâhta Şubesi Müşavere Heyeti Başkanı Ziya Tepe, kanaat önderleri, STK temsilcileri,  eğitimciler, öğrenciler ve esnaf katıldı. 
 

İYC Kâhta Şube Başkanı Bilal Akgül’ün selamlama ve açılış konuşmasından sonra söz alan Ziya Tepe Hoca bu tür etkinliklerin önemine, Müslümanların birlikteliğinin ehemmiyetine vurgu yapan bir konuşma yaptı. 

Günün anlam ve önemi ile ilgili söz alan Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi günümüz Müslümanlarının dünyevileşmesinin yarattığı sıkıntılardan bahsederek konuşmasına başladı. İslam’ın dünyayı kötülemediğini belirten Tanrıverdi, olumsuz yaklaşılan hususun dünya-ahiret dengesinin gözetilmemesi, terazinin bozulması olduğunu ifade etti. 
Müslümanların ıslah çalışmalarının istenildiği gibi olmasında ekonomik gücün elzem olduğunu belirten Tanrıverdi konuşmasına şöyle devam etti: ”Mesela şu an devam eden inşaat çalışmanız var. Bunu yapabilmeniz, tamamlayabilmeniz için ekonomik gücün olması, ekonomik gücü olanların katkıda bulunması, infakta bulunması gerekmektedir. Peki, ekonomik durum olmazsa bu inşaat nasıl tamamlanacak.” 
STK ların, İslami hayır kurumlarının geçmişten beri İslam’ın toplumda yaşanmasında önemli bir yerinin olduğunu belirten Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi, bu kurumlara sahip çıkmanın, onlara destekçi olmanın, bu tür çalışmalara aktif bir şekilde katılmanın önemine vurgu yaparak konuşmasını bitirdi. 
Öğle namazının cemaatle kılınmasından sonra katılımcılara yemek ikramında bulunuldu. 
Program, toplu yapılan Sülüklü Göl gezisi, gençlerin şiir ve ilahi dinletisinin akabinde toplu olarak Üzeyir Peygamber Camii’nde kılınan ikindi namazı ile sona erdi. 
 


Bu haber toplam 866 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.