RABİA CHRİSTİNA BRODBECK'LE SÖYLEŞİ

9.03.2022 22:57:18
RABİA CHRİSTİNA BRODBECK'LE SÖYLEŞİ
RABİA CHRİSTİNA BRODBECK: AHİRET TOHUMU, İMAN TOHUMU EKELİM
 
Rabia Christina Brodbeck’in konuşmacı olarak katıldığı söyleşi programı Biruni Kitap Kahve’de yapıldı.
 
Eğitimle Diriliş Derneği Hanımlar Komisyonu’nun organize ettiği programın açılış konuşmasını Birim Başkanı İlahiyatçı Melek Bellibaş yaptı. Hanımlar Komisyonu’nun faaliyetleri hakkında bilgi veren Bellibaş şunları söyledi:” Dernek bünyesinde 7’den 70’e her yaş grubuna uygun programlarımız vardır. Her sene yeni programlar ve çalışma alanları ile günden güne çalışma alanlarımız gelişmekte ve programlarımız çeşitlenmektedir. Çalışmalarımızı Pazar günleri Biruni Kitap Kahve’de yapmaktayız.”
 
Rabia Christina Brodbeck’ın hayatı ile ilgili kısaca bilgi veren Bellibaş sözü konuşmacıya bırakarak konuşmasını sonlandırdı.
 
Rabia Christina Brodbeck, konuşmasında kendi hayat serüveni, İslam’la tanışma süreci ve Müslümanların mevcut durumu üzerinde durdu. Brodbeck şunları söyledi: ”En büyük özgürlük Allah’a kul olmaktır. Türkiye’de madde ve mana bolluğu var. Ahiret tohumu, iman tohumu ekelim. Çünkü milyonlarca şeytan tohumu ekiliyor. Hazreti Peygamber’in (s.a.v) rahmet alemine iltica edelim. Onun gemisine binelim. Sizi ahiret pazarına davet ediyorum. Muhabbet alıverişi orada mümkündür. 28 yıl önce İstanbul’a geldim. Allah, ilahi bir senaryo kurdu ve ben buraya geldim. Sizlerle buluştum. Karanlık uykumdan Allah beni uyandırdı ve gözlerim açıldı.”
 
Müslüman’ın mütevazı olmasının önemine vurgu yapan Brodbeck konuşmasına şöyle devam etti:” Toprak olmadan toprak ol. Yani mütevazı ol. Allah’tan korkmamız gerekirken hastalıktan korkuyoruz. Neden ölümden korkuyoruz, çünkü dünyayı seviyoruz. Ölümü anlarsak, Allah (c.c.) nasıl bir Allah, Peygamber (s.a.v) nasıl bir Peygamber onu da anlarız. Çünkü İslam’da ölüm yoktur. Ebedi bir hayat bekliyor bizi. Cennet bekliyor bizi.”
 
Brodbeck şunları söyleyerek konuşmasını bitirdi: ”Sohbet ibadetin ta kendisidir. Siz buraya geldiniz ve sohbet ediyoruz. Menfaat virüsü, görmezden gelme virüsü, cehalet virüsü gönlümüze bulaştığı için ayrı düştük. Zikir, sohbet ve secde bizim şifa kaynağımızdır.”
 
Haber Kaynağı: Diriliş Medya
 



Bu haber toplam 1054 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.