KADİR GECESİ ÖZEL PROGRAMI DÜZENLENDİ

28.04.2022 08:18:35
KADİR GECESİ ÖZEL PROGRAMI DÜZENLENDİ

 KADİR GECESİ ÖZEL PROGRAMI DÜZENLENDİ

 

İlim Yayma Cemiyeti tarafından düzenlenen “Kadir Gecesi Özel” konulu program Biruni Kitap Kahve’de yapıldı. Programın konuğu emekli imam hatip Molla Sadrettin hoca idi.

Molla Sadrettin hocamız, bazı gün ve gecelerin kıymetinin fazla olduğunu ve bu gecelerden birinin de Kadir Gecesi olduğunu ve bu geceyi hakkıyla yerine getirmek için Ramazan’ın hepsini iyi değerlendirilmemiz gerektiğini söyledi.

 Kadir Gecesi’nin Kur’an’da bahsi geçen ve sabit olan bir gece olduğunu ve Kadir Gecesi’nin Ramazan ayı içerisinde bulunmasının faziletini dile getirdi.

Kadir Gecesi’ni ve Ramazan’ı değerlendirme ölçümüzün Kur’an ile ne kadar bütünleşmemize bağlı olduğunu söyledi.

Hocamız, Kur’an-ı Kerim’in ve dinimizin önemle üzerinde durduğu ilmin önemini ve ilmin olmadığı bir toplumun ne hale gelebileceğini anlattı ve ilmin olmadığı bir yerde cehaletin olduğunu bu yüzden yüce Allah’ın bizlere bir yol gösterici ve yolumuzu aydınlatması için Kur’an-ı Kerim’i gönderdiğini söyledi.

Bu ayda inen Kur’an’ın insana dört şey sunduğunu, bu dört şeyin; inanç, muamelat, ahlâk ve ibadet olduğunu dile getirdi.

Müminin Allah’tan merhamet umduğu kadar Allah’ın azabından da korkması gerektiğini söyledi.

Bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi’nin olabildiğince iyi bir şekilde ihya edilmesi gerektiğini dile getirerek sohbetine son verdi.

Haber: Ö.F Kaplan

 



Bu haber toplam 999 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.