İLİM YAYMA CEMİYETİ KÂHTA ŞUBESİ'NDEN "KIRKGÖZ" PİKNİĞİ

23.06.2024 21:56:40
İLİM YAYMA CEMİYETİ KÂHTA ŞUBESİ'NDEN
İLİM YAYMA CEMİYETİ KÂHTA ŞUBESİ'NDEN "KIRKGÖZ" PİKNİĞİ

 İlim Yayma Cemiyeti Kâhta Şubesi tarafından Gerger-Kırkgöz'e halka açık bir piknik düzenlendi. Pikniğe yoğun bir katılım oldu.

 
Pikniğe Dicle Üniversitesi Hukuk fakültesi dekanı Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi de katıldı.
 
Piknikte, yapılan kahvaltı sonrası Kur'an okunmasıyla Hasan Tanrıverdi bir konuşma gerçekleştirdi. Tanrıverdi, konuşmasında "Müslüman her halükarda görev ve sorumlulukları ile hareket eden, görevlerinin gereğini hakkıyla yerine getirmek için çaba gösterendir. Maddi olarak kişi görevlerini en iyi şekilde yaptıktan sonra ilahi yardımı talep etmesi anlamlıdır. Peygamber Efendimiz'in (s.a.v)  hayatına baktığımızda dirlik ve düzenin, itaatin  olduğu, görevinin gereğini en iyi şekilde yaptığında ancak ilahi yardımın geldiğini görüyoruz.  Bu çerçevede Bedir ve Uhud savaşı önemli  örneklerdir. Müslümanın hareket metodunda gücünü, imkanlarını  bilip hareket etmesi önemlidir. İslam davasına erkeklerin katkısı kadar kadınların katkısı da vardır. Kadınlar irade, çabalar sonucu İslam'a birçok fayda sağlayabilir. Yeter ki istekli olsunlar. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), kadınlar konusunda çok hassastı. İddia edilen gibi 'kadınlar yarımdır' gibi bir durum söz konusu değildir. Nitekim Hz. Aişe (r.a.) birçok erkekten daha fazla bilgiye sahipti. Erkek sahabiler kendisine ilmi ve hukuki konularda danışırlardı. Bir Hz. Aişe (r.a.) olmak kadınların kendi çabasına bağlıdır." şeklinde konuştu.
 
İkindi namazının Hz. Üzeyir (r.a.) Külliyesi'nde edâ edilmesinin ardından Kâhta'ya varılarak piknik sona erdi.


Bu haber toplam 496 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.