HER HALİMİZE ŞÜKÜR / Köşe Yazısı - Hülya AKCEBE

26.02.2022 23:20:46
Hülya AKCEBE

Hülya AKCEBE

 

HER HALİMİZE ŞÜKÜR

 

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla

 Hepimizin biri diğerinden hafif olmayan dertleri var. İmtihan hepimizi ayrı yerden zorluyor. Farkında değiliz ama yaşadıklarımız bizi büyütüyor, olgunlaştırıyor. Başımıza gelen her şeyin bir hikmeti var. Yüce Rabbimiz belki de bize bir şeyler öğretmek istiyor. İmtihana sızlanmadan önce bunları düşünecek olursak belki biraz daha hafifleriz.

 Hastalıkla kıvranırken arındığımızı hissederek kemale erebiliriz. Zor zamanlardan geçerken zoru kolay yapabilecek olanın yalnızca Allah olduğunu bilerek teslimiyeti zirveye taşıyabiliriz. Kulluğumuzu içselleştirebiliriz.

 Hız ve haz çağında başımıza gelen bela ve musibetler Rahman olan Allah’ın imanımızı güzelleştirmek için bize sunduğu fırsatlardır.

İmanın asıl tadı acıdır. Bizi yakan değil güzelleştiren bir acıdır. Hamuru ekmek yapan, yenilebilir hale getiren ateşin üzerinde geçirdiği süredir.

Acizlikte kulluğumuzun bir gereğidir. Aciz olduğumuzu idrak ederek geçirdiğimiz süre de ibadet hükmündedir, tefekkür gibi.

 Sabır ve namaz zor zamanlarda tutunduğumuz limanımızdır. Savrulmak istemiyorsak bu limana sımsıkı yapışmalıyız. Üstadında tavsiye ettiği gibi bu süreçte sabrı dağıtmadan kullanmalıyız. Geçmişe ve geleceğe takılmadan an’da kalmalı sabrı o an için kullanmalıyız. Ancak sabrı doğru kullandığımızda derdimizin küçüldüğüne şahit olur ve sabrın içindeki şükrü keşfederek düze çıkar rahata erebiliriz.

 Hayat zor. Birbirimize şifa olmak için yarışmalıyız bunu yaparken dert yarıştırmamalıyız. Şayet faydalı olamıyorsak susmayı şiar edinmeliyiz. Bilmeliyiz ki herkesin derdi kendine ağır, sözlerimizle, bakışımız, duruşumuz, eylemlerimizle bu ağırlığa ağırlık eklememeliyiz. Her daim niyetimizi korumalı, ihlas üzere yola devam etmeye özen göstermeliyiz. Kardeşlik hukukuna da olması gereken değeri vermeliyiz. Yeri geldiğinde birbirimize ayna olabilecek samimiyetle donanmalıyız.

 En önemlisi de duayı dilden, yürekten düşürmemeliyiz.

Hakk katında duamız kadar kıymetliyiz.

Allah’ım! Bizi, yeryüzündeki bütün mazlum kardeşlerimizin acısını yüreğinde hisseden ve onlar için her şeyini feda edebilecek samimi Müslümanlardan eyle. Bizi basiretsizlerden, ferasetsizlerden, vicdansızlardan, zalimlerden yana eyleme! Kardeşlerimizin acılarını yüreğimizde hissettir.

Allah’ım Kudüs ve İslam beldelerini işgale yeltenenlere fırsat verme.

Allah’ım ayaklarımızı senin dinin üzere sabit kıl. Sen’in razı olacağın işler yapmayı ve Sen’in razı olacağın yerlerde durmayı bize nasip et.

Ey kalpleri evirip çeviren Allah’ım! Kalplerimizi taatine çevir, kalplerimizi dinin üzerine sabit kıl. Bağışla, merhamet et, Sen merhamet edenlerin en hayırlısısın. Amin. Vesselam.

 

Bu yazı toplam 1552 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.