ÜSTAD ALİ ULVİ KURUCU-HATIRALAR

14.03.2022 23:12:13
ÜSTAD ALİ ULVİ KURUCU-HATIRALAR

 

ÜSTAD ALİ ULVİ KURUCU-HATIRALAR
Aziz okuyucuya bu kitapla, okunduğu zaman hayata bakışını değiştirecek olan bir eser sunduğunu, ilk söz olarak arz etmek isterim.
Önümüze açılmış olan sayfalarda yokluğuna yandığımız ve son kırıntıları da kaybolurken üzülerek uzanmaya, tutup saklanmaya davrandığımız güzelliklerden derlenmiş bir hazine bulunuyor.
İlim, Edep ve İrfan'ın yanında bu sayfalarda tarihimiz, dilimiz ve edebiyatımız da var. Gelecek nesillerimizi güzel geçmişi ile tanıştırıp kaynaştıracak olan bu çok değerli hatıraların sahibi Üstad Ali Ulvi Kurucu Bey, 1922 yılında doğmuş, 80 yıllık hayatının ilk 18 senesini bir Konya çocuğu olarak geçirdikten sonra 6 yıl tahsil için Kahire’de bulunmuş ve ömrünün kalan 56 senesini Medine-i Münevvere’ de yaşayarak 3 Şubat 2002 tarihinde orada vefat etmiştir.
Cumhuriyet sorasında İslamiyet’i yaşayan öğretmek ve yaşamak için çalışan ve Konya’daki İslami uyanışın öncüsü olan bir mücahit alimler ailesine mensuptur. Hacı Veyis Efendi'nin torunu ve İbrahim Efendi’nin oğludur. Bugün Konya'da adına bir külliye tesis edilmiş bulunan Hacı Veyis-zade Mustafa Efendi kendisinin amcasıdır. Üstad Ali Ulvi Kurucu Bey, Türkiye’mizde ve Müslüman ülkelerde milyonların tanıdığı bir zat... Sevimli çehresi, Muhammedî güzel ahlakı, ruhlara hitap eden milli dini şiirleri ve insanı manevi amellere alıp götüren gönül sohbetleri ile bir ilim irfan önderi... Üstad Ali Ulvi Kurucu Bey, bir Anadolu çocuğu... İlk feyzini doğduğu muhitten aldıktan sonra yüksek tahsilini Kahire’de yapmış; son elli altı senesini Medine-i Münevvere'de yaşamış olan ve orada vefat ederek sahabilerin yanına uzanmış mes'ud bir insan... İslam dünyasının manevi ve siyasi bin bir hadise ile sarsıldığı yakın tarihi bizzat yaşamış; önemli olay ve şahsiyetlerle tanışmış; bir Müslüman aydının, aydın bakışı ile bunları değerlendirmiş bir fikir ve Mana büyüğü... Onun hatırları, bizler için bir ilim, irfan ve maneviyat kaynağı olduğu kadar, yakın tarihimizim içinde bir şifre çözücü ve geleceğimizi tayinde bir yol gösterici olacaktır.     
 
● Üstad Ali Ulvi Kurucu, Hazırlayan: M. Ertuğrul Düzdağ, Med Yayınevi, 5 Cilt                                                
 Şevket TATAR

 

Bu haber toplam 1179 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.