ARAMIZA HOŞ GELDİN AKTÜEL TARİH

27.01.2022 12:27:09
ARAMIZA HOŞ GELDİN AKTÜEL TARİH

 

ARAMIZA HOŞ GELDİN AKTÜEL TARİH

Aktüel Tarih Dergisi, 1. sayısının yayınlanmasıyla neşriyat dünyamıza gözlerini açmıştır. Turkuvaz Haberleşme ve Yayıncılık Anonim Şirketi sahipliğinde yayınlanan derginin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Hakan Kekeç’tir. Aktüel Tarih ilk sayısında yıkılış ve kuruluş çağı olan 13. asır Türk-İslam dünyasını konu edinmiştir. Genel yayın yönetmeninin Editörden bölümünde belirttiğine göre Aktüel Tarih dergisinin temel iddiası “Anadolu’nun tarihinin, asla süreçlere terk edilmiş veya kendi kendine ‘de facto’ oluşmuş, gelişmiş, başlamış ya da bitmiş bir tarih olmadığıdır. Anadolu’nun, daha net ifadeyle Türkiye’nin tarihi, ancak, zahirde görünenin ardına odaklandığı zaman fark edilecek ‘mâna geçidi’dir.” 13. asrın ilk konu seçilmesinden sebep ise İslam aleminde Selçuklu’nun çöküşü ve Osmanlı’nın doğuşuyla bu asrın bir yeniden doğuş ve başlangıç olmasıdır.

Dosya konusunun makaleler, söyleşiler, röportajlarla kuşatıcı bir şekilde ele alındığı ilk sayıda dönemin dini, siyasi, toplumsal ve kültürel yapısı okuyucuya cömertçe sunulmuştur. 16 Kasım’da dâr-ı bekaya uğurladığımız Sezai Karakoç’un tarih felsefesinden II. Abdülhamid’in 13. yüzyıl yaklaşımına, Moğol istilasının İslam dünyasına “katkısından” dönemin dini/başat figürlerine kadar dönemi farklı yönlerden ele alan birçok makale ve söyleşinin bulunduğu Aktüel Tarih, yayın dünyamıza gayet başarılı ve tatmin edici bir ilk sayıyla giriş yapmıştır. Aktüel Tarih dergisinin yayınında emeği geçenlerden Allah razı olsun ve gayretlerini arttırsın; biz okuyuculara en kesif şekilde fayda bulmayı nasip eylesin. Mübarek olsun efendim.

Edit: İlk sayının muazzam bir sürpriz hediyesi vardır.

Bu haber toplam 1487 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.