ŞAİR NURULLAH GENÇ, OKUYUCULARIYLA BİR ARAYA GELDİ

14.09.2021 21:09:03
ŞAİR NURULLAH GENÇ, OKUYUCULARIYLA BİR ARAYA GELDİ

 ŞAİR NURULLAH GENÇ, OKUYUCULARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Kahta ilçesinde faaliyet gösteren Biruni Kitap Kahve, düzenli olarak gerçekleştirdiği sosyal etkinliklerine bu ay söyleşi programıyla devam etti. Kahta İlim Yayma Cemiyeti şubesinin bünyesinde hizmet veren Biruni Kitap Kahve’de düzenlenen söyleşinin konuğu  Eğitimci Yazar Nurullah Genç oldu. Her yaştan vatandaşın ve şiir severlerin katıldığı söyleşiye yoğun bir katılım oldu.

Söyleşiden önce Biruni Kitap Kahve’nin açılmasının amacına değinen Eğitimci Ziya Tepe, Kitaba ulaşamayanlara, kitabı ulaştırdıklarını belirterek, “kitap kahvede medeniyetimize ve kültürümüze ait eserleri okuyup tahlil ediyoruz” dedi.
Gerçekleşen söyleşide konuşan Eğitimci Yazar Nurullah Genç, kitap kahvenin ismine atıfta bulunarak tarihe damga vurmuş fakat günümüzde değeri bilinmeyen Biruni, İbni Sina vb. değerlerimizin farkına varıp bunları yeni nesillere anlatmanın önemli olduğunu belirtti. Eğitimci Yazar Genç, “Her birimiz, sokakta olan birini kolundan tutup bu vb. yerlere götürürsek inanın sokakta boş kimse kalmaz” ifadelerini kullandı.
Söyleşide biz Müslümanların yapması gerekenin, insanlığa rol model olup işimizi en güzel şekilde yapmanın birinci öncelliğimiz olması gerektiğine dikkat çeken Yazar Genç, “Hangi işi yapıyorsak o işte en iyi olmalıyız. En büyük sorunumuzun bu olduğunu düşünüyorum” dedi.
Yazar Genç Türkiye gündemiyle ilgili söyleşide yaptığı açıklamada ise, “Ülkemiz için güzel günler umut ediyorum. Onun için 2053 ve  2071 hedeflerini çok önemsiyorum” ifadelerine yer verdi.
Soru cevap şeklinde devam eden söyleşiden sonra kahvaltı ve çay ikramı yapıldı. Söyleşi  Yazar Nurullah Genç’in kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.
kaynak: https://www.kahtahavadis.com/?kultursanat/sair-nurullah-genc-okuyuculariyla-bir-araya-geldi-399h.htm
Bu haber toplam 727 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.