RİYAZU’S SALİHİN DERSLERİ'NDE BU AY: İŞİMİZDE VE SÖZÜMÜZDE DOĞRULUK

11.01.2022 22:11:20
RİYAZU’S SALİHİN DERSLERİ'NDE BU AY:  İŞİMİZDE VE SÖZÜMÜZDE DOĞRULUK

 

RİYAZU’S SALİHİN DERSLERİ'NDE BU AY:

İŞİMİZDE VE SÖZÜMÜZDE DOĞRULUK

İlim Yayma Cemiyeti Kahta şubesinde düzenli olarak yapılan aylık Rizyazü’s Salihin derslerinde bu ay ilçe vaizi Muhammed Abdullah Çalışkan hocamız tarafından işimizde ve sözümüzde doğruluk konusu işlenmiştir. Muhammed Abdullah Çalışkan hocamız konuşmasında:

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sas) güvenilirlik ve doğruluğun bize en iyi sünnet olduğunu buyurmuştur. Peygamberimizin sünnetlerini doğru bir şekilde anlamak için ilk önce güvenilirlik ve doğruluk   sünnetini bilmemiz gerekir. Doğruluk ve güvenilirlik insanı iyiliğe götürür, iyilikte insanı cennete götürür. Yalan konuşmak ise insanı kötülüğe götürür, kötülük ise cehenneme götürür. İyilik ve kötülüğün başlangıcı dil ile meydana gelir. Bu konuda dildeki doğruluk çok önemlidir. İnsanın dili doğru konuşursa diğer azalar da doğru olur. Peygamberimiz bu konuda : insanın bütün uzuvları her gün dile yalan söyleme derler. Diye buyurmuştur.

Peygamberimiz bizlere sözde ve işte doğruluğu emretmiş ve bir ticarette alıcı ile satıcı dürüst bir şekilde ticaretini yaparlar ise ticareti bereketli olur. Eğer dürüst olmazlar ise ticaretleri bereketsiz olur.

Peygamberimiz küçük çocuğa dahi yalan söylense günah olduğunu ve doğruluğun sadece şahıslar bazında değil devletler bazında da dikkat edilmesi gereken bir husus olduğunu buyurmuştur.

Son olarak, peygamberimiz doğruluğun ehemmiyetini şu hadisi ile belirtmiştir:  kulun kalbi doğru olmazsa imanı da doğru olmaz ve en büyük kerametin doğruluk olduğunu buyurmuştur.”

Haber: Ö.F KAPLAN



Bu haber toplam 795 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.