HİBRİD EĞİTİM NEDİR?

14.07.2020 01:29:38
HİBRİD EĞİTİM NEDİR?

 

HİBRİD EĞİTİM MODELİ NEDİR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın birkaç gün önce Bilim Kurulu toplantısından sonra  eğitim öğretim süreci hakkında yaptığı kısa değerlendirmede “Hibrid Eğitimi” zikretmesi üzerine kamuoyunda “Hibrid Öğrenme Modeli” merak konusu olmuştur.

Hibrid Eğitim Modelinin bir diğer yaygın adı da Harmanlanmış Öğrenme(Blended Learning)dir. Teknolojinin gelişmesi üzerine çevrimiçi öğrenme oldukça yaygınlaşmıştır. Yabancı dil öğreten yazılımlar, çevrimiçi seminerler, internetten alınan sertifikalı kurslar vs. online(çevrimiçi) öğrenmenin örneklerindendir.

Yüzyüze eğitim diye tabir edebileceğimiz sınıf ortamındaki eğitim öğretimin tarihi ise zaten çok eskilere dayanmaktadır.

Hibrid Eğitim ise hem yüzyüze eğitimi hem de çevrimiçi eğitimi tek başlarına yetersiz görüp iki eğitim modelini birleştiren bir modeldir. Hibrid Eğitim modelinde öğrencinin sınıfta yüzyüze aldığı eğitim çevrimiçi eğitimle desteklenir.

Covid-19 sebebiyle böyle bir modelin ülkemizde uygulanma şekli muhtemelen öğrencilerin haftanın birkaç günü okula gidip diğer günlerde canlı ders, EBA, uzaktan eğitim vs. gibi yollarla desteklenmesi şeklinde olacaktır.

Bu haber toplam 2231 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.