Kâhta’da Dünden Bugüne Müslümanlar Konferansı

20.05.2020
Kâhta’da Dünden Bugüne Müslümanlar Konferansı

 Kâhta’da Dünden Bugüne Müslümanlar Konferansı

İlim Yayma Cemiyeti Kâhta Şubesi tarafından, konuşmacı olarak Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’nın konuşmacı olarak katıldığı “ Dünden Bugüne Müslümanlar” konferansı düzenlendi.

Kâhta Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, İlçe Müftüsü Rıfat Çevik, Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Turan, STK temsilcileri, eğitimciler ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Selamlama konuşması için söz alan İlim Yayma Cemiyeti Kâhta Şubesi Başkanı Bilal Akgül, Müslümanların tarih bilgisine sahip olmasının şart olduğunu, bugünkü durumlarını bilmede geçmişin adeta bir laboratuvar özelliği gösterdiğini ifade etti.

Akgül konuşmasına şöyle devam etti:” Malik bin Nebi’nin ülkelerin düşüşü ve yükselişi ile ilgili bir tespitini sizlerle paylaşmak istiyorum. Ona göre: “Toplumlar, medeniyetler ve imparatorluklar, kendini doğuran ana fikirlere ihanetlerinden dolayı yıkılırlar. Tarihin bütün bozgunlarına bakarsanız, oralarda, ihanete uğrayan fikirlerin intikam aldıklarını görürsünüz. Gerçekten de bu bozgunlar, ilk ve temel modeline uymayan fikirlerin, orjinalinden uzaklaşıp ona ihanet etmiş fikirlerin doğrudan doğruya yol açtıkları sonuçlardır. Cevdet Said, Muhammed Esed’in tarih ile ilgili yaklaşımlarından çok etkilendiğini söyleyerek Onun şu tespitini aktarır:  ‘300 senelik dünya tarihini bilmeyen bir insan, bilen insanların arasına girerse deli gözüyle bakılır diyor. Bana göre de İslam âleminin başına gelenlerin altında bu tespit yatıyor. Tarihimizi öğrenemediğimiz için analiz de edemiyoruz. Osmanlı bu yüzden bölüşüldü.’ der.”

Bugünkü Müslümanların yaşadıkları bunalımların temel sebebi Allah’ın istediği şekilde İslam’ı yaşayamamaktan kaynaklandığını belirten Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Bu yüzden şahsiyetsizleşmenin yaygınlaştığını ve sömürüye açık hale geldiğimizi, ilimden uzaklaşmanın Batı’ya üstünlüğümüzü kaptırmamıza ve zelil bir hale düşmemize neden olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Sırma konuşmasına şöyle devam etti: “Müslümanların dün de bugün de Yahudilerle savaşı hala devam etmektedir. Peygamber Efendimiz (s.a.v) döneminden günümüze kadar devam edegelmiştir. Müslümanlar dünyada söz sahibi olabildikleri dönemler çok okudukları ve ilimle meşgul oldukları dönemlerdi. Kur’an ve sünnetten uzaklaştıklarında günümüzde olduğu gibi sömürülmeye açık hale gelmişlerdir, hala da bu sömürülme devam etmektedirler.”

Her Müslüman’ın dert sahibi olması gerektiğini, zor şartlarda âlimlerimizin yazdıkları eserlerin bu anlamda ibretlik olduğunu dile getiren Prof.Dr Sırma, “Son iki yüzyılda Batılılaşma adı altında Batı’nın bizi nasıl her konuda sömürdüğünü görebiliyoruz. Tarih şuuruyla tabi. Gündelik ihtiyaçlarını karşılayan bir yaşam tarzıyla yetinmek zaten her halükarda köleleşmenin bariz örneğidir. Batılılaşalım derken kendimiz olmaktan çıktık. Ne ahlak kaldı ne de iman. Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) hayatını en iyi anlatan Çağrı filmine dikkat ettiniz mi? Müslümanlar Yahudilerle 4 tane savaş yaptıkları halde bu savaşlardan hiç bahsetmez. Neden? Çünkü filmi yapanlar bu şartla yaptılar. Tarih kitapları neden Haçlı zulmünden bahsetmezler. Böyle şey olur mu ya? Biz neden korkuyoruz? Avrupa bizi korkak hale getirdi. Müslüman’a korkaklık yakışmaz.” dedi.

Program, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma’nın kitaplarını imzalaması ile sona erdi.



Bu haber toplam 5087 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.