İlim Yayma Cemiyeti Kâhta Şubesinde Akaid Dersleri Başladı

17.12.2018 23:19:07
İlim Yayma Cemiyeti Kâhta Şubesinde Akaid Dersleri Başladı

İlim Yayma Cemiyeti Kâhta Şubesinde Akaid Dersleri Başladı

İlim Yayma Cemiyeti Kâhta Şubesinde Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretin Üyesi Prof. Dr. Hamdi Gündoğar’ın konuşmacı olarak katılacağı Akaid Dersleri başlıyor. Her ay bir konu başlığının olacağı programda bu ay Taklidi ve Tahkiki İman konusu işlendi.

İslam’ın iki temel kaynağının olduğunu, bunların da Kur’an ve sünnet olduğunu söyleyen Gündoğar, bugün Peygamber (s.a.v)’i devre dışı bırakmaya çalışan anlayışların problemli olduğunu, Peygamber (a.s)’in vahyin somutlaşmış, hayata yansıyan yönü olduğunu söyledi.

Tahkiki imana ulaşmada Allah’ın sıfatlarının önemli olduğunu söyleyen Gündoğar, Allah sevgimizin artmasında Onu tanımamızın, hakkında bilgi sahibi olmamızın etkili olduğunu ifade etti. Bu açıdan Allah’ın sıfatlarının anlamı bilinerek öğrenilmesini-ezberlenilmesini önemsediğini ifade etti.

Gündoğar konuşmasına şöyle devam etti:” İnsan kendi kaderini kendisi belirler. Kader bir ummandır. Ne kadar dalsan da elde edeceğin bilgi sınırlıdır. Taziyelerde ölüm ne şekilde olursa olsun kader deriz. Ama dükkânımızı açarken işi kadere bırakmayız. Gider erken açarız şimdi ben çalışmazsam kazanır mıyım?”

Gündoğar’ın konuşmasından sonra soru cevap faslına geçildi.

Soru cevap faslından sonra program yapılan ikramla sona erdi



Bu haber toplam 5532 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.