Diriliş Kitap Kahve’de Kadir Gecesi Programı Düzenlendi

2.06.2019 00:26:13
Diriliş Kitap Kahve’de Kadir Gecesi Programı Düzenlendi

Diriliş Kitap Kahve’de Kadir Gecesi Programı Düzenlendi

Kâhta Diriliş Kitap Kahve tarafından düzenlenen Kadir Gecesi Özel Programı, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Diriliş Kitap Kahve’nin bahçesinde düzenlenen programa, Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi konuşmacı olarak katıldı. Kur’an’ın ilk emri olan okumanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi, Müslümanların, ayetlerin gereğini ne kadar yerine getirip getirmediği hususunda öz eleştiri yapmaları gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Hasan Tanrıverdi, “Ayette geçen ‘Oku’ emri bizim gelişmemiz ve ilerlememiz içindir. Gelişmek isterseniz, ilerlemek istiyorsanız, okumanız gerekecektir. 1500 sene önce verilen okuma emrini, günümüzde bunu pratik olarak görüyoruz. Devletler milletler birbirleriyle, kendilerine kıyaslarken önce birbirlerine şunu soruyorlar. Vatandaşlarımızın kaçta kaçı üniversite mezunu? Önce eğitimi, okumayı sorguluyorlar. Eğer bir ülkenin, bir memlekettin, yüzde yirmisi veya otuzu daha okuryazar değilse, gelişmiş ülkeler bunlarla münasebet kurmak istemezler. Çünkü gelişmiş ülkelerde bütün vatandaşlar üniversite mezunu olan bir topluma sahip. Dolayısıyla başıma bela olur bunlar. Çünkü okuryazar bile değil. Hala ayetin anlamını 1500 sene sonra, insanlar yeni anlamış. Biz Müslümanlar bunu dikkate almazsak bile günümüzdeki ülkeler, milletler artık seviyelerini ölçerken, eğitime bakarlar. Eğitim seviyeniz ne kadar? Ayetin bize verdiği emri Müslümanlar olarak bizim yapmamız gerekir. Ayet ve hadislerin bize verdiği anlamları, sosyal kültürel olarak gerçekten anlasaydık zamanında bütün dünya insanları, Müslümanlardan kültür, medeniyet, eğitimi ve gelişimi öğreneceklerdi. Kur’an bize akıl ve ilimi farz olarak getirirken, okuyun ilme tabi olun, aklınızı kullanın derken, 1500 sene önce Avrupa'da Amerika'da dünyanın hangi ülkesinde böyle bir cümle vardı? Fakat biz Müslümanların özeleştiri yapması gerekir. Eğer biz bu ayetlerin gereğini yerine getirmiyorsak, hikâye ve hurafelerin asılsız şeylerin peşinden düşersek cezasını biz çektiğimizde, bu suç dinimizin suçu değil. Müslümanların suçudur. Onun için kendimiz eğer bir hata yapmışsak, kimsenin bunu dinimize yansıtma hakkı ve yetkisi yoktur. İslam aleminde yine en iyisi ülkemizdir. Hele hele bu son dönemlerde gerçekten çok güzel mesafeler kat ettik. Demek ki oluyor. Hani sanayiden tutun, birçok konuda demek eğer çalışırsak oluyormuş. Başkalarına el avuç açmak zorunda değiliz. Tabii bu çalışmalar 100 yıl önce yapılsaydı bugün ne olacaktı? Yani özeleştiri yapmamız gerekiyor.” Diye konuştu.

 Program misafirlere yapılan ikramlardan sonra sona erdi.



Bu haber toplam 1021 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.