Vaize Çevik: Sevgi Piramidinin En Tepesinde Allah Sevgisi Bulunmalıdır

20.05.2020
Vaize Çevik: Sevgi Piramidinin En Tepesinde Allah Sevgisi Bulunmalıdır

Vaize Çevik: Sevgi Piramidinin En Tepesinde Allah Sevgisi Bulunmalıdır

 

İlim Yayma Cemiyeti Kâhta Şubesi Hanımlar Komisyonunun organize ettiği Adabı Muaşeret programında Vaize Berra Çevik “Sevgi Adabı” konusu üzerinde durdu.

Vaize Çevik “Allah'ı sevmek müminin en mühim özelliğidir. Allah sevgisini tadan kalp başka sevgiyi aramaz. Allah sevgisi insanı iyiye güzele yöneltir. Sevgi piramidinin en tepesinde Allah sevgisi bulunmalıdır. Allah ve Resulünü ayrı düşünmek mümkün değildir. Resulü seven sünnete itaat eden Allah'ı sevdiğini de göstermiş olur. Allah'ı ne kadar çok seversek Allah tarafından o kadar çok seviliriz. Menfaat için değil de samimiyetle, sevgiyle yapılan ibadet muhabbetullahın göstergesidir. Kul her zaman Rabbiyle beraber olduğunun farkında olmalı, sadece ona sığınıp ondan yardım beklemeli, hata ettiğinde tövbe etmelidir. Koşulsuz bir şekilde Rabbimize güvenmeliyiz ancak o zaman Allah'ı tam manasıyla sevmiş oluruz.” sözleriyle sohbete başladı.

Vaize Çevik konuşmasını “Bize ait hiçbir şey yok, bizim sandığımız her şey aslında bize emanettir, mülkiyeti Allah’ındır. Bu nedenle onları Allah için sevmeliyiz. Eşimizi, ailemizi, çocuklarımızı, arkadaşımızı, dostumuzu hepsini emanet bilinciyle görmeliyiz. Dostumuzun dostunu da Allah’ı seven dostları da emanetini de severiz. Bu dünyada garibiz, gurbet yurdundayız asıl cennet için bir şeyler kazanmaya geldik. Kendini böyle bilen dünya ya böyle bakan bir insan bu fani hayata gönül bağlamaz. Onun geçici problemlerine gereğinden fazla önem vermez. Öte yandan her şeyin Rabbinin emaneti olduğunu bildiğinden onlara karşı hak ve sorumluluklarını yerine getirir.” sözleriyle devam ettirdi.

Vaize Çevik “İlişkilerimizin temeline güzel ahlakı koymalıyız. Eş ve aile fertlerine karşı dürüst ve samimi olmak aile saadetinin önemli ilkelerindendir. Ailemize vakit ayırmak, hediyeleşmek, istişare etmek, kanaatkâr olmak, öfkeyle hareket etmemek, sadece kusurlara bakmamak, vefakâr olmak, biz duygusuyla hareket etmek, anlaşmazlıkları Kuran ve Sünnetle çözmeye çalışmak emaneti yerine getirmenin, sevgimizi göstermenin gereğidir. Canımızda bize emanettir. İnsan kendiyle de barışık olmalıdır. Bizler bu dünyaya sevmek ve sevilmek için geldik. Huzur ve mutluluk bulmak için geldik. Yüce Rabbimiz bizleri kendi rızası için sevenlerden eylesin” sözleriyle sohbeti sonlandırdı.

Program Cemiyet’in ikramlıklarıyla sona erdi



Bu haber toplam 1063 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.