Şehadet Bir Çağrıdır Tüm Nesillere ve Çağlara

24.02.2019 22:55:20
Şehadet Bir Çağrıdır Tüm Nesillere ve Çağlara

Şehadet Bir Çağrıdır Tüm Nesillere ve Çağlara

Kâhta Diriliş Kitap Kahve'de Genç Diriliş Dergisi tarafından Metin Yüksel: Şehadet Bir Çağrıdır Tüm Nesillere ve Çağlara konulu panel düzenlendi. Programı Kâhta Anadolu İHL öğrencisi Muhammet Çelebi yönetti. Panel Ebu Sadık Anadolu İHL 10. sınıf öğrencisi Serhat Karakurt'un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra panel yöneticisi günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmasını yaptı. Genç Diriliş ekibi tarafından hazırlanan video slaytın izlenmesinden sonra panel yöneticisi Şehid Metin Yüksel’in biyografisini anlatması için söz ilk panelist Kâhta Gap Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Muhittin Tekdemir'e verdi.

Tekdemir konuşmasında: "Şehit Metin Yüksel 17 Temmuz 1958'de Bitlis'e bağlı Kolongo Yaylasında dünyaya geldi. Babası önde gelen İslam âlimlerinden Sadrettin Yüksel Hoca, annesi Norşinli Şeyh Mahsum Efendi’nin kızıdır. Metin Yüksel 9 yaşındayken ailesi ile birlikte İstanbul'un Fatih semtine yerleşti, Kur’an-ı Kerim ve temel İslâmi bilgilerle alakalı dersleri babasından aldan Şehid Metin, Hüsam Bey Mahallesi'ndeki Akşemsettin ilkokulunda ilköğrenimini tamamladı. Metin Yüksel, İslamî camiada aktif olan teşkilatların çalışmalarına katılmaya başladı. 18 yaşında Akıncıların Fatih temsilciliğini kurdu. Kısa sürede İstanbul'da adlarını duyurmayı başardılar. Haksızlıkları haykırmak için mitingler yaparken aynı zamanda ihtiyaç sahiplerine de yardım ettiler. Metin Yüksel'in yaşadığı dönem Türkiye'nin en karanlık yıllarıydı. Metin Yüksel, sağ-sol, ileri-geri gibi ayrımları bırakıp bir ümmet olup, birlik ve beraberlik içinde bir olan Allah'a inanma çağrısı yapıyordu insanlara. Bu çalışmalar neticesinde Fatih Kurtarılmış bölge ilan edildi. Sağ ya da sol bu bölgeye hakim olamadı. Bundan dolayı Metin'i ortadan kaldırmaya karar verdiler. Metin Yüksel, dur durak dinlemeden mitingler düzenleyerek halkı bilinçlendirmeye çalıştı. Metin Yüksel bu çalışmalarıyla birilerini fena halde kızdırdı. Bir cuma günü Metin ve arkadaşları camiye giderken onlara pusu kurdular ve Metin’e kurşun yağdırarak onu şehit ettiler. ALLAH şehadetini kabul etsin." Dedi.

Muhittin Tekdemir'in konuşmasından sonra yönetici sözü diğer panelist olan Kâhta GAP Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi M. Sinan Atay'a verdi. Atay konuşmasında: "Müslümanlara örnek, gençliğimize ışık, koşanlara umut, ümmete ilhamdır Metin Yüksel. Metin karizmatik ve etkileyici bir liderdi. Kendisiyle tanışanlar üzerinde derin tesirler uyandırırdı. Metin ve arkadaşları Fatih Akıncıları Derneği'nde arı gibi çalışıyordu. Yılmak yorulmak nedir bilmiyorlardı. Cumartesi ve pazar günleri ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik sohbet ve irşat çalışmalarında bulunuyorlardı. Birileri Metin üzerinde baskı kurmaya çalıştıkça Metin daha çok gayrete gelip daha yoğun çalışıyordu. O gelecekte Müslümanların lideri olabilecek bir kapasiteye sahipti. Bazı gruplar bunun farkında olduğu için onu rahat bırakmıyorlardı. Metin kısacık ömrüne birçok faaliyet sığdırdı. Yüce Allah onun ömrünü oldukça bereketlendirmiştir. Filistin davası için pratik eylemler ortaya koymuştur. Ümmetçi yapısıyla tüm Müslümanları kucaklıyordu. Metin Yüksel, " ŞEHADET BİR ÇAĞRIDIR TÜM NESİLLERE VE ÇAĞLARA" sözünü yüreklerimize nakış nakış işledi. Rabbim şehadetini kabul eylesin".

Panelistlerin konuşmalarından sonra konuyla ilgili şiir okundu. Ebu Sadık Anadolu İHL 11. sınıf öğrencisi Abdulsamet Bayansar Şehit Metin Yüksel ile ilgili ezgisini seslendirdi.

Program Diriliş Kitap Kahve'nin ikramıyla son buldu.



Bu haber toplam 1123 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.