Prof.Dr. Gündoğar:” Sevgi, Din ile İlgisi Olan Bir Duygudur.”

Prof.Dr. Gündoğar:” Sevgi, Din ile İlgisi Olan Bir Duygudur.”

Prof.Dr. Gündoğar:” Sevgi, Din ile İlgisi Olan Bir Duygudur.”

İlim Yayma Cemiyeti Kâhta Şubesi’nde periyodik olarak gerçekleştirilen ve konuşmacı olarak Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Gündoğar’ın katıldığı Akaid Söyleşileri ’nde bu ay “Allah Sevgisi-Allah Korkusu” konusu işlendi.

Sözlerine Allah sevgisinin önemi değinerek başlayan Gündoğar konuşmasına şöyle devam etti: “Allah sevgisi insanda yaratılışta mevcut olan bir duygudur. Sevgi din ile en çok ilgisi olan bir duygudur. Eğer insan Allah sevgisine ulaşırsa başta insanlar olmak üzere bütün yaratıkları sevecektir. Bu sevgi ona her türlü güçlüğün üstesinden gelmede yardımcı olacaktır. “Resulüm! Kullarım sana beni sorarlarsa, şüphesiz ben onlara çok yakınım. Bana dua edenin duasına icabet ederim. Öyleyse onlar da benim davetime icabet etsinler ve bana iman etsinler. Böyle yaparlarsa, en doğru yolu bulmuş olurlar.(Bakara 186) Onlar ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken  (her zaman) Allah’ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler ve şöyle derler: Rabbimiz, sen bunu boş yere yaratmadın. Seni tesbih ederiz. Bizi cehennem azabından koru.(Ali İmran 191)”

Allah’ın dostlarına dost, düşmanlarına düşman olunması gerektiğini ifade eden Gündoğar konuşmasına şöyle devam etti: “Resulullah (S.A.V) buyurdular: ”Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:” Her kim bir dostuma düşmanlık ederse, ben ona karşı harb ilan ederim. Kulum kendisine emrettiğim farzlardan, bence daha sevimli herhangi bir şeyle bana yakınlık sağlayamaz. Kulum bana (farzlardan ilaveten işlediği ) nafile ibadetlerle durmadan yaklaşır; nihayet ben onu severim. Kulumu sevince de (adeta) onun işten kulağı, gören gözü, tutan eli ve yürüyen ayağı olurum. Benden ne isterse, onu mutlaka veririm, bana sığınırsa, onu korurum.”

Allah’ı anmanın en önemli faziletlerden biri olarak görüldüğünü ifade eden Gündoğar konuşmasını şu sözlerle nihayete erdirdi: ”Bütün ibadetler, Allah’ı anmak ve daima Onu hatırlamak içindir. Bu itibarla Allah’ı anmak en üstün ibadet sayılmıştır. Nitekim Ebu Derda’nın anlattığına göre Peygamberimiz (S.A.V) şöyle buyurmuştur:” Sizlere işlerin en hayırlısını, Allah katında en makbulünü, dereceleriniz bakımından en yükseğini, altın ve gümüş dağıtmaktan daha üstününü, savaş alanlarında düşmanlarınızla karşılaşıp onları öldürmenizden daha hayırlı olanını haber vereyim mi?” diye sordu. Ahab. ”Evet, ey Allah’ın Resulü, haber ver.” Dediler. Peygamberimiz (S.A.V):Allah’ı anmaktır.” buyurdu.

Program soru-cevap faslı ile sona erdi.



Bu haber toplam 1051 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.