Müslüman Genç Kızın Şahsiyeti Paneli

11.11.2018 06:37:08
Müslüman Genç Kızın Şahsiyeti Paneli

 Müslüman Genç Kızın Şahsiyeti Paneli

 

Genç Diriliş Kız Ekibinin gerçekleştirdiği; "Müslüman Genç Kızın Şahsiyeti" adlı panel yoğun bir katılımla gerçekleşti.


Açılış konuşmasını Genç Diriliş Kız Birimi sorumlusu Medine Ballı, gençlerle yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Genç Diriliş Ekibinin her hafta pazar günü kitap tahlil çalışmasını yaptığı dile getiren Ballı, bu çalışmaların öğrencilerin derse aktif bir katılımı ile gerçekleştiğini belirtti.


Panel, yönetici Rana Betül Işık’ın selamlama ve giriş konuşması ile başladı. Ardından sunumunu yapması için Firdevs Berfin Akgül'e sözü verdi.
Akgül, Müslüman genç kızın Rabbine karşı sorumluluklarından bahsederken namazlarına dikkat etmesi, iyiliği emredip kötülükten men etmesi ve çevresini gözetmesi gerektiğini belirtti. Müslüman genç kızın aklına karşı sorumluluğu başlığında ise; ilim öğrenmesi, kitap okuması, hurafelerden uzak durması gerektiğini vurguladı. Ayrıca Peygamberimizin (s.a.v) kokusu ve tadı güzel olan turunç benzetmesi hadisinden yola çıkarak Kur'an okuyan, anlayan ve yaşamaya gayret eden Müslüman genç kızın şahsiyetini ortaya koydu.

İkinci konuşmacı Fatma Zehra Aktanbaş "Müslüman Genç Kızın Topluma Karşı Sorumlulukları"  başlığı altında sunumunu yaptı. Müslüman genç kız sözünde durur, hayâ sahibidir, iffetli ve onurludur, başkasının şerefini çiğnemez, kusur araştırmaz vb. başlıkları ayet ve hadis ışığında anlatıp,  Peygamberin ashabından yaşam örnekleri verdi.

 

Genç kardeşlerimizin bu değerli çalışmalarında bizlerde muvaffakiyetler diliyoruz. Gençlerimizi hem ahlaki açıdan geliştirecek, hem beceri kazandıracak hem de daha başarılı bir talebe olmalarına katkıda bulunacak böylesi çalışmalarda emeği geçenlere teşekkürü borç biliyoruz. Rabbim sizlerden razı olsun. Çalışmalarınızı bereketlendirsin....



Bu haber toplam 1252 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.