Kâhta İlim Yayma’dan Mektubât-ı Rabbani’den İrfan Dersleri

10.02.2019 22:37:47
Kâhta İlim Yayma’dan Mektubât-ı Rabbani’den İrfan Dersleri

 Kâhta İlim Yayma’dan Mektubât-ı Rabbani’den İrfan Dersleri

İlim Yayma Cemiyeti Kâhta Şubesi’nde yeni bir program başladı. Eğitimci-Yazar Ziya Tepe’nin konuşmacı olarak katıldığı program, ayda bir İlim Yayma Cemiyeti Kâhta Şube Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

İmam-ı Rabbani ’nin Mektubât-ı Rabbani adlı eserinden derslerin yapılacağı programın ilki geçen Cumartesi akşamı gerçekleştirildi.

İmam-ı Rabbani’nin yaşadığı dönemle ilgili bilgi veren Ziya Hoca, örnek ve önder bir Müslüman olarak kendi toplumunu dönüştürmede gösterdiği gayreti ve etkiyi dile getirdi. Ziya Hoca konuşmasına şöyle devam etti:” Üstad Allame Mevdudi yazdığı “ İslam’da İhya Hareketleri”  adlı eserinde İmam-ı Rabbani’yi İslam müceddidlerinden biri olarak işlemiştir. İmamı Rabbani kendisinden sonra ve İslam âleminde çokça tanınan Ebul Kelam Azad, Muhammed İkbal, Mevdudi, Vahidüddin Han gibi nice büyük şahsiyetler üzerinde büyük etkileri olan bir İslam kahramanıdır. İlimde son derece geniş kavrayış ve yeterliliğine sahip olan İmam-ı Rabbani, olup bitenlerin farkında olan birçok insan olmasına rağmen hakikati ilan edip açıklayan nerede ise tek kişi oldu.”

Mektubat-ı Rabbani’den kalp ile ilgili birkaç dersten bahsedeceğini ifade eden Ziya Hoca konuşmasına şöyle devam etti: ”İmam-ı Rabbani’ye göre hekimler nezdinde sabittir ki; hastanın hastalığı devam ettiği müddetçe, en değerli ve en güzel yiyecek de olsa gıda ona kesinlikle fayda vermez, hatta hastalığını daha da arttırabilir. Dikkat edin! Hastaya ulaşan her şey hastalıktır. Bu sebeple hekimler önce hastalığı yok etme düşüncesi ile meşgul olurlar. Sonra hastanın, mizacına ve durumuna uygun gıdalarla kuvvet kazanması için çalışırlar. İşte kalp hastalığına yakalanan kişinin durumu da aynen böyledir. Allah Teâla’nın buyurduğu gibi: ”Onların kalplerinde hastalık vardır (Bakara 10). Dolayısıyla ona ne ibadet ne tat hiçbir şey fayda vermez hatta zarar bile verebilir.”Nice Kur’an okuyucuları vardır ki; Kur’an onlara lanet eder.” hadisi meşhur bir hadistir. Ve “Nice oruç tutan vardır ki; orucu açlık ve susuzluktan başka bir şey değildir.” hadisi sahih bir hadistir. Aynı şekilde kalp doktorları da önce hastalığın yok edilmesini emrederler ki; bu hastalık kalbin Hak Sübhanehu ve Teâlâ’dan başka şeylerle ilgilenmesinden ibarettir. Hatta insanın kendi nefsi ilgilenmesidir. Çünkü insan sevdiği ve istediği her şeyi kendi nefsi için ister ve sever.”

Program soru-cevap faslı ile sona erdi.

Bu haber toplam 4538 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.