KAHTADA DÜŞÜNÜR MERYEM CEMİLE PROGRAMI YAPILDI

14.02.2018 19:02:43
KAHTADA DÜŞÜNÜR MERYEM CEMİLE PROGRAMI YAPILDI

 KAHTADA DÜŞÜNÜR MERYEM CEMİLE PROGRAMI YAPILDI

Kâhta ilçesinde Diriliş Kitap Kafe de “Hakikatin Peşinde Bir Düşünür Meryem Cemle” konulu sohbet düzenlendi.

Eğitimle Diriliş Derneğinin Bayan Birimi tarafından Diriliş Kitap Kafe de düzenlenen “ Hakikatin Peşinde Bir Düşünür Meryem Cemile” konulu programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Eğitimci Esma Bozkurt Meryem Cemile’nin hayatı, eserleri ve İslam davası uğruna verdiği zorlu mücadeleler hakkında programa katılanları bilgilendirdi

“AİLESİ YAHUDİLİK DİNİNE SIKICA BAĞLIYDI”

Meryem Cemile’nin ailesinin Yahudi dinine sıkıca bağlı olduğunu belirten ilahiyatçı eğitimci Esma Bozkurt,  “anne ve babası katı bir Yahudi olan Meryem Cemile Müslüman olmadan önceki ismi Marcus’tur.1934 yılında Amerika’nın Newyork eyaletinde dünyaya geldi. Ailesi Yahudi dinine sıkıca bağlı olduğundan dolayı henüz 10 yaşında iken ailesi tarafından Yahudi eğitim kurumlarına gönderilir. Meryem Cemile için özelde Yahudilik, genelde ise tüm dinlere ait sorgulama ve araştırmaların temeli de bu okulda atılmış olur “dedi

“YAHUDİLE FİLİSTİNLİLERLE OLAN MÜCADELELERİNDE HAKSIZ”

İlahiyatçı Eğitimci Bozkurt, “Meryem Cemile üniversite döneminde yaptığı araştırmalar neticesinde Yahudi dininin ırkçı ve milliyetçi bir din olduğunu Yahudilerin Filistinlilerle olan mücadelelerinde haksız olduğunu öğrenmiştir. Üniversite hocasının İslam ve Yahudilik ile ilgili ortaya attığı ilkeler neticesinde Cemile, tamamen Yahudilikten soğur ve ateist olarak yaşamına devam eder. Ocak 1954 yılına kadar ateist olan Meryem Cemile Kuranı Kerim’i titiz bir şekilde inceleyip ve Muhammed Esed’e ait olan “Mekke’ye giden Yol” ve “ Yolların Ayrılış Kavşağında İslam” adlı kitapları ile tanışması neticesinde İslam’a olan ilgisi arttı. Meryem Cemile tüm araştırmalarını bu yönde yoğunlaştırıp İngilizceye çevrilmiş olan tüm İslami kitapları incelemiştir “dedi.

“DAVASI UĞRUNA HERTÜRLÜ ZORLUKLARA GÖĞÜS GERDİ”

Cemile’nin Mevdudi ile mektuplaşması ise onun hayat felsefesini derinden etkilediğini söyleyen Bozkurt,” Cemile’nin Mevdudi ile mektuplaşması ise onun hayat felsefesini derinden etkilemiştir.1961 yılında Müslüman olduğunu söyleyerek ismini Meryem Cemile olarak değiştirdi. Bu tarihten sonra adeta yeniden doğmuş gibi olan Meryem Cemile’yi kendisini hicrete zorlayacak mücadeleli bir hayat bekliyordu. Davası uğruna her türlü zorluklara göğüs geren Cemile hiçbir yılgınlık görmeden mücadelesine devam etti. Gerek İslam dinini kabul etmeden önce gerekse de İslam dinini kabul ettikten sonra birçok eser kaleme almıştır. Eserlerinde genellikle Batı- İslam ilişkileri dinde modernizm, oryantalizm, İslami hareketler ve İslam’a hizmet etmiş öncü şahsiyetler ile ilgili biyografik çalışmalar yapmıştır. Meryem Cemile 31 Ekim 2012 tarihinde vefat etmiştir” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1468 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.