İYC Kâhta Şubesi’nde “İtaat Adabı” Programı Yapıldı

İYC Kâhta Şubesi’nde “İtaat Adabı” Programı Yapıldı

İYC Kâhta Şubesi’nde “İtaat Adabı” Programı Yapıldı

 

Kâhta İlim Yayma Cemiyeti Hanımlar Komisyonunun organize ettiği bu ay ki Adab-ı Muaşeret dersinde ilçe Vaizesi Berra Çevik “İtaat Adabı” konusuna değindi.

Vaize Berra Çevik “İtaat; uyma, dinleme, emre göre hareket etmektir. Kendisine itaat edilmesi gereken en büyük otorite şüphesiz ki Allah'tır. Allah'ın buyruğu tüm buyruklardan üstündür. Ondan başkasına itaat ancak O’nun izniyle ve müsaade ettiği ölçüde caizdir. Şu hakikat hiç unutulmamalıdır ki insanı Allah Teâlâ yaratmıştır. Bu sebeple kulunu huzurlu, mutlu, bereketli bir hayat yaşamasını sağlayacak en güzel yolu da ancak o bilir. Kişi rahat ve huzurlu bir hayat yaşamak istiyorsa Allah'ın koyduğu kaidelere riayet etmelidir. İnsan Rabbine döner. İnsan Rabbine döner samimiyetle kulluk ederse her hususta İlahî yardıma mazhar olur. Cenabı Hak bütün varlıkları onun emrine amade kılar.” sözleriyle konuşmasına başladı.

Vaize Berra Çevik “Rabbimizin rızasını umarak onun emir ve yasakları çerçevesinde başkasına itaat edilmesi de Allaha itaat manasındadır. Kur’an’da Allah ve Resulüyle birlikte Müslüman toplumun değerlerini paylaşan yöneticilere de itaat emredilmiştir. Kur’an’da anne-babaya itaat emreden ayetlerde itaat gönül hoşluğuyla yerine getirilerek bir ödev biçiminde telakki edilmiştir. İslam geleneği içinde ayrıca büyüklere eğitim ve öğretime katkıda bulunan hocalara ve âlimlere karşı itaatte bir erdem olarak görülmüştür.” cümleleriyle konuşmasına devam etti.

Vaize Berra Çevik “Kuran da itaat edilmesi emr olunanlar olduğu gibi itaat edilmemesi istenen kişi ya da gruplardan da bahsedilir. Kâfirler, münafıklar, kötü ahlaklılar, günahkârlar bunlardandır. Hak Teâlâ kendisine itaat etmeyenlerin ahirette ki vaziyetlerinden şöyle söz ediyor; yüzleri ateşte verilip çevrildiği gün keşke Allah'a itaat etseydik, peygambere de itaat etseydik, derler. (Ahzap/66)” ayetiyle konuşmasını sonlandırdı.

Program cemiyetin ikramlarıyla sonlandırıldı.



Bu haber toplam 4161 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.