Gençlerle Başbaşa Programında "Sebat ve Kararlılık" Konuşuldu

22.04.2019 10:44:43
Gençlerle Başbaşa Programında

Gençlerle Başbaşa Programında "Sebat ve Kararlılık" Konuşuldu

İlim Yayma Cemiyet Kahta Şube Başkanı Rehber Öğretmen Bilal Akgül'ün konuşmacı olarak katıldığı "Gençlerle Başbaşa" programında bu ay "Sebat ve Kararlılık" konusu işlendi.

Cemiyet Şube Merkezi'nde yapılan programda Rehber Öğretmen Bilal Akgül şunları söyledi: "Ağaç dikildiği yerde durursa gelişir, meyve verir. Fakat bir yerden çıkarılıp başka yere, oradan çıkarılıp bir başka yere dikilirse kurur. İnsan da öyledir. İşinde sebat ederse işinin ehli olur, çevresinde tanınır ve yararlı hizmetler yapar... Sebat, hayatı ve şartları görmezden gelmek değil, her halükarda kendi istikamet ve ideallerini sürdürebilme cehdi içinde olmak demektir. Sebat, vazgeçilmez bir kimlik ve kişilik mücadelesidir."

Öncelikle dikkat ve teşhisin önemine vurgu yapan Akgül, tereddütün ise başarının, sonuç elde etmenin önünde bir engel olduğunu dile getirdi. Başkan Akgül, konuşmasına şöyle devam etti: "Dikkat ve teşhisten ve de işin kar ve zararını belirleyip  aklın beğenisini kazandıktan sonra  muhkem ve kesin bir kararlılıkla  hedefi takip etmeliyiz ve bilmeliyiz ki, her iş, zorluk ve problemleri nispetinde, güçlü ve köklü bir iradeye ihtiyaç duyar. Başarının sırrı zorlukları gideren güçlü bir iradeye sahip olmakta yatar. Tereddüt ise başarının afeti, zayıflığın göstergesi olup zeka ve dehaya indirilen  bir darbedir. İskender," Benim başarımın sırlarından biri; kararlılık ve kararı icra etmek idi, karar verdikten sonra tereddütten nefret ederdim." diyor."

Necm Suresi'ndeki "Her insan ancak çalıştığının karşılığı vardır " ayetinin üzerinde duran Akgül, Peygamber (s.a.v)'ın Uhud Savaşı ile ilgili yapılan istişareden çıkan ortak kararın icrasında nasıl kararlı bir tutum belirlediğinin de önemli ve üzerinde iyi durulması gereken bir yaklaşım olduğunu dile getirdi.

Bugün bir çok hastalığın irade ve kararlılığı arttırarak tedavi edildiğini söyleyen Rehber Öğretmen Akgül, bir çok sorunun da güçlü bir irade ile  çözüldüğünü söyledi.

Program, katılımcıların soruları ve katkıları ile sona erdi.



Bu haber toplam 1044 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.