Gençlerden İslami Davet Paneli

2.12.2018 21:26:33
Gençlerden İslami Davet Paneli

Diriliş Kitap Kahve’de İslami Davet Paneli

Diriliş Kitap Kahve'de Genç Diriliş paneller serisinde bu ay “İslami Davet ” konulu panel düzenlendi.

Panel, Ebu Sadık İHL öğrencisi İbrahim Halil Duran'ın okuduğu Kuran'ı Kerim tilaveti ile başladı. Panele konuşmacı olarak Ebu Sadık İHL öğrencisi Ramazan Yıldırım ve Ebu Sadık İHL Osman Eroğlu katılırken, Ebu Sadık İHL öğrencisi Mehmet Erkan Aluç tarafından yönetildi.İlk sözü alan, Mehmet Erkan Aluç İslami davetin önemini ve bizlere düşen görevlerden bahsetti.

Daha sonra söz alan Ramazan Yıldırım ise “davetin ne olduğunu, davetçinin vasıflarını, davet kimin görevidir?” başlıkları üzerinden konuyu anlatacağını söyleyerek konuşmasına başladı.

Yıldırım şöyle devam etti: ”Davet nedir; davet Allah’ın evrensel dinine hak dinine insanları çağırma veya yöneltmektedir. Şimdi davet ne olduğunu öğrendik, bizler eğer Müslüman isek insanları hak yola iletmekle mükellefiz. İnsan fıtraten şaşma, sapma ve azmaya meyillidir. Bundan dolayı davetçiler sürekli aktif olmalılar ve aktiflik davetçinin vasfıdır. İslami davet itikadi ve ibadi bir zorunluluktur şimdi biz davet ettikçe kurtuluşumuz kolaylaşır nasıl yani, şöyle, bizler Rabbimize karşı savunacak bir mazeret olur. Davetçinin ileteceği mesaj evrenseldir ve kesinlik vardır. Sadece öğüt vermez yanı sıra onu etkilemelidir de. Davetçinin görevi gayrettir, hidayet değildir eğer hidayet verseydi, Efendimiz (S.A.V) Ebu Talib’e hidayet ederdi ama edemedi. Davetçi denince akla, hak yolu dert edinen misyon sahibi kişiler akla gelmelidir.’’

Yıldırım, davetçinin vagon gibi değil lokomotif gibi olması gerektiğini, davetçinin İslam’ın 112’si gibi olması gerektiğini dile getirerek, gücün sözüne değil, sözün gücüne inandığını belirterek şöyle devam etti:” Gururlu değil onurludur. Çenesini değil beynini çalıştırır. Sanıyorum sorunun en önemli boyut kendi iç dünyamızla ilgilidir. Zaten bir davet işlemini yapabilmek için ilk önce kalp ile bunu hissedeceksin sonra beyninle düşüneceksin ki dilinle anlatıp elinle yaza bilesin.” Dedi.

Sözü alan ikinci konuşmacı olan Osman Eroğlu ise davetin asıl konusu olan ‘Davetin gerekliliği ve ideal bir toplum için davetin önemi ’nden bahsedeceğini söyleyerek sözlerine başladı. Eroğlu konuşmasına şöyle devam etti:” Öyle bir devirde yaşıyoruz ki din hergün daha fazla hayatın dışına çıkarılıyor. Gündelik işleri yaparken birçoğumuz İslami gerekliliklerimizi bir taraftan bırakıyoruz. İnsanların, özellikle gençlerin her geçen gün değerlerinden uzaklaşması hem kendini hem de toplum dayanışmasına zarar veriyor. Kardeşlerimiz ateşe giderken biz kolumuz bağlı izleyecek miyiz? Tabi ki de hayır. Biz Müslümana yakışır bir şekilde İslam’a davet edeceğiz. Peki, böyle bir şey zor mu? Tabi ki ama eskiden dönemin şartları zordu şimdiyse daha elverişli. Hızla değişen ülkelerde ve dünya siyasetinde kırıntı haline gelmiş ‘İslami davet’ çalışmalarına yeni bir yüz, yani biçim verilmesi gerekir.” dedi.

Soru cevap faslı ile devam eden panel, Katılımcılara Diriliş Kitap Kahve’nin ikramı ile sona erdi.

Haber: Ahmet Şah Tepe

 



Bu haber toplam 1170 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.