Eğitimci Tepe:” Sabreden kaadir olur”

Eğitimci Tepe:” Sabreden kaadir olur”

Eğitimci Tepe:” Sabreden kaadir olur”

İlim Yayma Cemiyeti Kâhta Şubesi’nde periyodik olarak yapılan ve konuşmacı olarak Eğitimci Yazar Ziya Tepe’nin katıldığı İrfan Dersleri programı Cemiyet Şube Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bu ayki dersini Abdulkadir Geylani’nin Fethu Rabbani (Sohbetler) kitabından yapacağını belirten Eğitimci Tepe, kitabın beşinci sohbeti olan “Allah’ın Kulu Sevmesinin Sebebi” üzerinde duracağını belirterek konuşmasına başladı.

Günümüzün kişisel gelişim kitaplarının yarattığı risklerden bahseden Eğitimci Tepe, bu kitapların geliştirmekten çok kişide farklı manevi rahatsızlıklar ve yozlaşmalar oluşturduğunu ifade etti. Buna 80’lerde bu alanda çıkan kitaplarda şahit olduğunu belirten Tepe, İslam dünya görüşünde ise takvanın merkeze alındığını dile getirdi.

Sabrın kadir olmanın olmazsa olmaz şartı olduğunu belirten, izzet ve celal sahibi olana dayanmanın önemine vurgu yapan Eğitimci Tepe: ”Ey iman edenler! Sabredin, kararlılıkta yarışın, düşmana karşı hazırlıklı olun (birbirinize dayanıp bağlanın), Allah’a karşı gelmekten sakının ki başarıya ulaşabilesiniz.(Ali İmran 200) ayetini örnek olarak gösterdi.

Müslümanların İslam düşmanlarına galip gelmesinin temel şartlarından birinin onlardan daha azimli ve daha sabırlı olmaları olduğunu belirten Tepe, günümüz Müslümanlarının bu özelliklerden maalesef uzak olduklarını dile getirdi. Tepe konuşmasına şöyle devam etti:”  Müslümanların İslam düşmanlarından daha fazla sabırlı olmak yerine daha az sabırlıdır. Hâlbuki Allah ne diyor. Ta ki kurtuluşa ümit doğana kadar… Düşmanlarımızı yenmenin ön koşulu da budur: Sabır ve sebatta İslam düşmanlarını geçebilmek…”

Ümitli olmanın hayra, nimete, ilahi lütfa, dünyevi ve uhrevi birçok imkân doğuracağını belirten Eğitimci Tepe konuşmasına şöyle devam etti: ”Bugün gayri İslami dünya görüşünde olanlar hiçbir şekilde kendi dünya görüsündekileri eleştirmezken biz kendi kedimizi ayakaltı ediyoruz. Kendi duruşumuza kendi gayretimize bakmamız lazım. Kasırgaların fırtınaların bizi sarsmaması gerekiyor. Bunu getirecek olan ise sabır ve sebattır”

Program soru-cevap faslı ile sona erdi.



Bu haber toplam 923 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.