Eğitimci –Yazar Ziya Tepe: İlimle Birlikte İrfani Boyut Şarttır.

20.05.2020
Eğitimci –Yazar Ziya Tepe: İlimle Birlikte İrfani Boyut Şarttır.

Eğitimci –Yazar Ziya Tepe: İlimle Birlikte İrfani Boyut Şarttır.

İlim Yayma Cemiyeti Kâhta Şubesi’nde her ay periyodik olarak gerçekleşen ve konuşmacı olarak İYC Kâhta Şubesi Müşavere Heyeti Başkanı Eğitimci Yazar Ziya Tepe Hoca’nın yaptığı İrfan Dersleri Şube Merkezi Salonunda yapıldı.

İmam Rabbani’nin özellikle Müslümanın irfani boyutu üzerinde çok durduğunu belirten Ziya Hoca, Müslümanların küfürle olan ilişkisine de önem verdiğini dile getirdi.

Ziya Hoca konuşmasını şöyle devam ettirdi: ”En başta ilmi çok önemsiyoruz. Dinimizin ilk emri okudur. İlmin zıttı cehalettir. Allah’u Teâlâ’nın bir ismi de âlimdir. Yani noksansız ilim sahibidir. İster yeryüzünde yaratılışımızın gayesi olan halifelik davasını ifa etmek için, ister dünyada görkemli bir medeniyet kurmak, isterse de şahsi kemalat için başta ilim şarttır.

İlimle beraber önemli olan bir hususta irfani boyut yani kişinin İslam dininin maneviyatıyla mücehhez olmasıdır. Donanmasıdır. Bizler Müslüman’ın irfani boyutunu çok önemsiyoruz. Az yaşıyor olsak da Müslüman’ın irfani boyutunun önemini idrak ediyoruz. Günümüz İslam âleminde, Müslümanların İslami bilinç ile beraber manevi boyutunun da çok zayıf olduğu genel olarak belirtiliyor.

Son derece tehlikeli ve çok zararlı iki sınıf vardır. Birincisi İslam’ın belli başlı şiarlarını / farzlarını yaptığı halde beyinsizliklerinden ya da cehaletlerinden dolayı başkaları (İslam karşıtı güçleri) hesabına bilinçsizce hareket eden, ayrıca para ve makam gibi bir kısım menfaatleri elde etmek için İslam düşmanlarının davasına yardım edecek şekilde hareket eden kimselerdir. Bunlar ehli dünyanın ağzıyla konuşur, onların arzu ettikleri beyanları verir ve gerektiğinde onların düşüncesi doğrultusunda da ayet ve hadisleri tevil ederler. Bu kesimler ahmak, satılmış, sapık kimselerden müteşekkildir. Bu kesim dünyevi menfaatleri uğruna veya nefsi zaafları için hem dinini hem de Müslüman kardeşlerini başkalarına satabilen bir kesimdir.

İkincisi sureti haktan görünenlerdir. Bunlar İslam karşıtı veya düşmanları oldukları ve İslam’ın yayılmasını istemedikleri halde Müslüman görünüp yerine göre İslam ağzını kullanan ve Müslümanları aldatan kimselerdir. Yani münafıkça davrananlardır. Bunlar bilerek ve planlayarak Müslümanlara ve İslam dinine büyük zarar verenlerdir. İslam âleminde bunlara kananlar da maalesef büyük bir yekûn tutmaktadır.”

Soru cevap faslı ile program sona erdi.

 



Bu haber toplam 5101 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.