Diriliş Kitap Kahve’de Regaip Kandili Programı

8.03.2019 21:04:43
Diriliş Kitap Kahve’de Regaip Kandili Programı

Diriliş Kitap Kahve’de Regaip Kandili Programı

Diriliş Kitap Kahve’de konuşmacı olarak Molla Sadettin’in katıldığı Regaip Kandili programı gerçekleştirildi. Program, eğitimciler, STK temsilcileri ve halktan yoğun bir katılımla yapıldı.

Molla Sadrettin ''Regaip'' kelimesinin kavramsal çerçevesinin “yönelmek, arzulamak istemek, çağrıya davet etmek” gibi anlamlara geldiğini belirtikten sonra Kur’an’da 7-8 yerde farklı anlamlar da kullanıldığını belirtti. Regaib gecesinin Recep ayında olduğunu belirterek “Bir nevi Ramazan ayına hazırlık olduğunu” söyledi. Zaman kavramının Müslümanlar için önemli olduğunu belirten Molla Sadrettin, Asr Suresi’ne değinerek Müslümanların uhrevi hayatlarının düzenlenmesinde zaman mefhumunun kıymetine vurgu yaptı. Cehalet kavramını ele alan Molla Sadrettin; “Toplum cehaleti yendikçe Müslümanların dünyadaki yeri farklılaşacak ve olması gereken değerini ve yerini alacaktır.” Dedi. Ancak cehaleti alt edebildiğimiz zaman bizleri hiziplere, fırkalara ve şubelere ayıran anlayışların başarısız olacağını belirtti.

Gecenin ehemmiyyetine değinen Molla Sadrettin; “Dua insanın özüdür, dua, Müslüman’ın kendine gelmesi ve Rabbine yönelmesidir ve dua insanı yücelten bir davranıştır.”  Dedi. Belli gün ve gecelerde ibadet etmenin, dua etmenin önemine vurgu yapan Sadrettin Hoca, yalnız ibadet ve duanın belli gün ve gecelere hasretmenin eksik kalacağının altını çizdi.

Konuşmasını dua ederek sürdüren Molla Sadrettin, bu gecenin hayırlı olmasını ve üç ayları hayırlı bir şekilde geçirmemizi, bu halimizin takva boyutuyla bütün bir yıl boyunca sürdürülmesini temenni ederek konuşmasını sonlandırdı.

 



Bu haber toplam 1040 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.