Diriliş Kitap Kahve’de Mevlana’nın İrfani Boyutu Programı Yapıldı

24.12.2018 22:42:34
Diriliş Kitap Kahve’de Mevlana’nın İrfani Boyutu Programı Yapıldı

 Diriliş Kitap Kahve’de Mevlana’nın İrfani Boyutu Programı Yapıldı

Diriliş Kitap Kahve’de konuşmacı olarak Yusuf Yetiş ’in katıldığı “Mevlana’nın İrfani Boyutu” konulu program düzenlendi.

Yusuf Yetiş, Mevlana’nın manevi dünyamızda önemli bir yer teşkil ettiğini dile getirerek, Mevlana’nın insana bakışını, insanın nasıl bir hayata sahip olması gerektiğini ve ahiret yurdunun asıl yurt olduğunu söyledi.
Mevlana’nın dilinde iki aşkın var olduğunu söyleyerek, birisinin dünya, diğerinin ise ilahi aşk olduğunu ve insanın asıl hedefinin ilahi aşka ulaşmak olması ve kalbini ilahi aşkla temizlemesi gerektiğini söyledi.

Yetiş konuşmasına şöyle devam etti:“ Mevlânâ’yı gerçekten iyi tanımıyoruz. Kendisi hamdım, piştim, yandım olarak hayatını özetlemiş. Hz. Mevlana birçok ülkede geçen bir nehir gibidir. Nasıl ki bir nehirin geçtiği her ülke o nehre sahiplik eder. Hz. Mevlana’da Afganistan’da doğduğu için Afganlar eserlerini, Farsça yazdığı için İranlılar, Türkiye’de yaşadığı ve türbesi Türkiye’de olduğu içinde Türkiyeliler Hz. Mevlana’ya sahiplik ederler. “

Mesnevinin ilk onsekiz beyiti üzerine açıklamalarda bulunan Yetiş, Mesnevi’nin nu kısmının Mevlana’yı ve hayat görüşünü anlamada önemli olduğunu dile getirerek konuşmasını nihayete erdirdi. Program Diriliş Kitap Kahve’nin ikramı ile sona erdi.



Bu haber toplam 989 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.