Diriliş Kitap Kahve’de İffet ve Hayâ Konulu Program

1.01.2019 11:43:01
Diriliş Kitap Kahve’de İffet ve Hayâ Konulu Program

Diriliş Kitap Kahve’de İffet ve Hayâ Konulu Program

 

Eğitimle Diriliş Derneği Bayan Birimi tarafından 30.12.2018 tarihinde ‘’İffet ve Hayâ’’ temalı program gerçekleştirildi. Program, Diriliş Kitap Kahve’nin salonunda yapıldı. Programa derneğin bayan birimi, eğitim çalışanları, ortaokul ve lise öğrencileri katıldı. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen panele yoğun bir ilgi vardı. 

Program, Kur’an’ı Kerim okunması, ardından Ayşe Yetkin’in sunumuyla devam etti. İffet ve hayâ kavramları üzerinde duran Ayşe Yetkin, daha sonra bu kavramların hayatlarımızın merkezinde nasıl algılanması ve yaşamımıza hassasiyetle aksettirmek gerektiği üzerinde durdu. Yetkin konuşmasına şöyle devam etti: “Hayat rehberimiz olan Kur’an’ı Kerim’in rol model olarak gösterdiği Hz. Meryem ve Yusuf kıssaları iffet ve hayâ açısından bizim için önemli örneklik teşkil eder. Mahremiyet kalmayınca samimiyet ve güven de kalmıyor. Evlerimizin bereketi büyüklerimize saygıdadır. Evlerin iffeti örtülen perdedir. Sevginin iffeti, gizliliktedir. Gözün iffeti, göz kapaklarındadır. Bedenin iffeti tesettürdedir. Utanma, hayâ ve iffet, imanın birer şubeleri gibidir. Müslüman’a en çok yakışan kavramlardır iffet ve haya.’’  

Programın sonunda Bayan Birimi Sorumlusu Melek Bellibaş yapılan çalışmalarla ilgili panele katılanlara bilgilendirmede bulundu.

Program, yapılan dua ve katılanlara yapılan ikramlarla sona erdi…

                                                                                       



Bu haber toplam 4779 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.