Diriliş Kitap Kahve’de Çocuğun Psikolojik Gelişimi Programı Yapıldı

Diriliş Kitap Kahve’de Çocuğun Psikolojik Gelişimi Programı Yapıldı

Diriliş Kitap Kahve’de Çocuğun Psikolojik Gelişimi Programı Yapıldı

Eğitimle Diriliş Derneği Bayan Birimi tarafından 05.01.2020 tarihinde ‘’Çocuğun Psikolojik Gelişimi’’ temalı sohbet Diriliş Kitap Kahve’de gerçekleştirildi. Konuşmacı olarak Eğitimci Esma Bozkurt’un katıldığı programa derneğin bayan birimi, eğitim çalışanları, ev hanımları, ortaokul ve lise öğrencileri katıldı.

Esma Bozkurt: “Çocuk, gönüllerin meyvesi, anne-babanın göz nuru, gönül neşesidir. Çocuğun en güzel tarifini Peygamberimiz (s.a.v) şöyle yapıyor. “Çocuklar yeryüzünde gezen ciğerlerimizdir.” sözleri ile konuşmasına başladı.

Ailenin önemine vurgu yapan sözleri ile konuşmasına devam eden Bozkurt şöyle devam etti: ”Çocukla alakalı mühim bahislerden biri "aile “dir. Kur'an'da "aile" ye ve meselelerine çokça yer verildiğini görmekteyiz. Bir ayetinde,” Kendileri ile huzur bulasınız diye sizin için türünüzden eşler yaratması ve aranızda bir sevgi ve merhamet var etmesi de O’nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır.”(Rum21) Diğer bir ayette:” Allah, size evlerinizi huzur ve dinlenme yeri yaptı…”(Nahl 80) Ayetlere baktığımızda aile bağının sevgiyle kurulması ve bu sevginin aile içi huzura dönüşmesinden bahsetmektedir. Ailenin temelini oluşturan unsur sevgidir. Sevgi unsuru çocuğun psikolojik gelişimi açısından ciddi önem arz etmektedir. Sevgi gören, sevgiyle, huzurlu bir ortamda büyüyen çocuğun ilerideki hayatı aksi ortamda büyüyen çocuğa göre bambaşka olmaktadır. Bu ihtiyaç özellikle 0-4 yaş aralığında karşılanmalıdır. Aksi halde çocukluk yıllarında anne babalarından doyasıya sevgi alamayan kişilerin karşılarına asla o sevgi ihtiyacını karşılayabilecek birileri çıkmayacaktır. Çünkü o sevgi zaman itibariyle özeldir. Karşılıksız verilmiş olması itibariyle özeldir. İhtiyaç duyulduğu an verilebilmesi itibariyle özeldir. Bu dönemde sevgi ihtiyacı karşılanmayan çocuklar yetişkinlik döneminde sevgiyi etraflarında yanlış yerde aramakta, öte yandan kendisinden sevgi besleyenlere de yeterince sevgi verememektedirler. Sanki sevgi kanalları kapanmış hem sevgiye aç hem de sevgi cimrisi olmaktalar.”

Program Diriliş Kitap Kahve ‘nin ikramı ile sona erdi.



Bu haber toplam 1008 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.