Bir İmam Hatipli Hatırası

8.05.2019 21:44:38
Bir İmam Hatipli Hatırası

Bir İmam Hatipli Hatırası

'Cumhurbaşkanım ne olacak İmam Hatiplilerin hali? Üniversite sınavını kazanamadım' dedi genç kız. Ancak zat-ı alileri ne zaman konuşup ne zaman susacaklarını pekiyi bilirlerdi... Yılların siyasetçisiydi ne de olsa... Hiçbir şey demedi… Belki de karşısında İmam Hatipli, başörtülü bir öğrenci görünce şaşırmıştı.28 Şubat'tan hemen sonra beklemiyordu belki de... Yobaz olarak bilinirlerdi zaten, edebiyatla şiirle ne ilgileri olurdu... Öğrenci Cumhurbaşkanının elini öptü, plaketini alıp sessizce indi sahneden... Törenden sonra şaşalı bir devlet resepsiyonu verildi.          

Ertesi gün büyük bir heyecanla uyandı. Kendisinden bahseden 12.10.1999 Tarihli gazetelerin hemen hemen hepsi aynı başlığı atmıştı onunla ilgili habere;  "Cumhurbaşkanından Türbanlı Öğrenciye Ödül"                     

Beklediği gurur taşkınlarının yerine bir ateş oturmuştu içine. Sanki ödül alan bu vatanın evladı değil de bu vatana ihanet eden bir suçluydu. Bir anda babasının iki gün önce söyledikleri aklına gelmişti; "Kızım, törene amcan ile git. Bak ben sakallıyım, annen başörtülü. Bu zamanda Ankara üçümüzü birden kaldıramaz." Son derece şiddetle karşı çıkmıştı genç kız babasına ve ona şöyle demişti; "Bu yarışmayı Allah'a şükür ben kazandım ve saçınla sakalınla sen benim babamsın. Bu anımda seninle ve annemle olmak istiyorum. Siz gelmiyorsanız ben de gitmiyorum." Bu sözlerin üzerine babası bir laf daha söylemedi ve ailece gittiler. Babası haklı çıkmıştı. Gerçekten de "Ankara" o zamanda üçünü birden olmasa da Cumhurbaşkanından ödül alan bir İmam Hatipliyi kaldıramamıştı. Öyle ki genç kızın yüzünün göründüğü neredeyse tek bir fotoğrafı bile basılmamıştı. Çünkü onun yüzü, ismi, nereden geldiği, kim olduğu ve başarıları kimsenin umurunda değildi. Onların tek umurunda olan şey onun imam hatipli ve başörtülü olmasıydı ve ülkece onunla mücadele edilmeliydi. 

Senelerce şiirlerle, kitaplarla dolu çok güzel bir okul hayatı geçirdi. Sınavla girdiği okulda takdirler, başarı belgeleri, ödüller..Ancak bir gün okullarının kapısında asker ve polisi beklerken buldular.Öğretmenlere zorla başları açtırılırken, öğrencilere şimdilik dokunmuyorlardı. Zaten niye dokumsunlardı ki tüm öğretim hayatlarını ellerinden almışlardı ya... Üniversite sınavına girdikten sonra çok güzel bir puan almasına rağmen hiçbir yere yerleştirilemedi..Sanki bütün başarı belgeleri boşunaydı.Önceleri herkes acıyarak baktı onlara. 'Niye İmam Hatip'e gittiniz ki?' dediler..Oysa İmam Hatip vatan demekti, din demekti, Resulullah'ı görmeden sevmek demekti, bilemediler.. Yılmamalıydı... Öğretmenlerinin, ebeveynlerinin emeklerini zayi etmemeliydi.. 

Hayatta hepimiz ilahi emir için düşmedik mi yollara..Gayemiz sevgiyi, hoşgörüyü  Yüce Mevla'nın emir ve nehiyleriyle birleştirmek değil miydi? Asla eğmemeliydi başını.. Madem şiarımız onurumuzla, imanımızla yürümekti bu yollarda... İmtihana çok şükür diyebilmekti marifet..Kapılara kilit vurulurdu lakin yüreklere ve akla kilit vurulamazdı elbet. 

O kız çocuğu yılmadı davasından, imanından..İnancı vazgeçmemesini öğütleyip durdu her namazda kulağına...Tekrar girdi üniversite sınavına.Bu sefer daha bir aşkla, daha bir coşkuyla, daha bir imanla..Kalp bu kadar coşkuyla isteyince Mevla vermiş gönlünce...Tabi şartlar çetin.. O zamanlar normal bir liseden mezun olan bir öğrencinin Hukuk Fakültesine kolaylıkla yerleşebileceği bir puan almasına rağmen Eğitim Fakültesine neredeyse en son sırada yerleşebilmişti. Önüne çıkan hiçbir engel İmam hatip ruhunu köreltmeye yetmedi. Hep şükretti o genç kız... Kendisini dışlayanlara güldü... Ötekileştirenlere güldü... En çok da "Sen üniversite sınavından o kadar puan aldın da ne oldu bak aynı yerdeyiz" diyenlere güldü... 

Şimdilerde o kız çocuğu 15 yıldır görev yaptığı Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde kendi iki evladından asla ayrı tutmadığı minik yüreklere umut olan, onları vatanına, milletine ve Resulüne layık birer birey olarak yetiştirmeye çalışan mutlu bir öğretmen; İmam Hatipli Tuba Akgün...

 

Bu haber toplam 1022 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.