Yetkin: Çocuklarını İhmal Edenler Yarınlarını İmha Ederler

20.05.2020
Yetkin: Çocuklarını İhmal Edenler Yarınlarını İmha Ederler

Yetkin: Çocuklarını İhmal Edenler Yarınlarını İmha Ederler

Eğitimle Diriliş Derneği Bayan Birimi tarafından 01.12.2019 tarihinde ‘’Çocuğun Karakter Gelişimi’’ temalı sohbet Diriliş Kitap Kahve’de gerçekleştirildi. Programa derneğin bayan birimi, eğitim çalışanları, ortaokul ve lise öğrencileri katıldı. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen sohbete yoğun bir ilgi vardı.

Program Kur’an’ı Kerim okunması, ardından Ayşe Yetkin’in sunumuyla devam etti. Çocuğun karakter gelişim kavramları üzerinde duran Ayşe Yetkin, daha sonra bu kavramların hayatlarımızın merkezinde nasıl algılanması ve bununla ilgili anne, baba, yakın çevre, toplum olarak çocuklarımıza sergilediğimiz rollerin onların hayatlarını nasıl etkilediğini, çocuğun karakterini olumlu yöne kanalize etmek için nasıl bir örneklik teşkil edeceğimizi peygamber kıssalarından ve hadislerden örnekler vererek açıklamalar getirdi. Yetkin konuşmasına şöyle devam etti: ”Sevgisiz büyüyen çocuklar kindar, eşya ile sevilmişse kıskanç, engellenmiş ise hırslı, şiddet görmüş ise nefret, kıyaslanmışsa hasret, eleştirilmiş ise ikiyüzlü, korkutulmuş ise yalancı olur. Çocuklarımızı koşulsuz sevelim, onlara beklenti yüklemeyelim. Çocuklarını ihmal edenler, yarınları imha eder. Çocuklar bizim geleceğimizdir.”  

Programın sonunda Bayan Birimi,  yapılan çalışmalarla ilgili sohbete katılanlara bilgilendirmede bulundu. Program yapılan dua ve katılanlara yapılan ikramlarla sona erdi…



Bu haber toplam 938 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.