Kâhta’da “Şarkın Dâhisi İbn-i Sina” paneli düzenlendi.

23.04.2018 10:34:50
Kâhta’da “Şarkın Dâhisi İbn-i Sina” paneli düzenlendi.

 Kâhta’da “Şarkın Dâhisi İbn-i Sina” paneli düzenlendi.

Kâhta Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, eğitimciler ve vatandaşlar katıldı.

Eğitimci Mehmet Ali Çetin’in yönettiği panele konuşmacı olarak Eğitimci Cevdet Ballı ve Eğitimci Fuat Yılancı katıldı.

Kur’an tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Eğitimle Diriliş Derneği Başkanı Bilal Akgül, nesille ilgili olumsuz bir durumdan bahsedilecekse bunda görev ve sorumluluklarımızı hakkıyla yerine getirmememizin önemli bir etkisinin olduğunu söyledi. Genç nesille daha fazla iletişim kurmamız gerektiğini dile getiren Başkan Akgül, mevcut tablonun olumlu yönde değişmesi için elimizi taşın altına koymamızın elzem olduğunu ifade etti.

Panel yöneticisi Mehmet Ali Çetin, İbn-i Sina gibi şahsiyetlerin tanıtılmasının neslin erdem üzere yetişmesinde önemli rol oynayacağını söyledi. Bu anlamda yapılan paneller serisini önemsediğini ifade etti.

İbni Sina’nın şahsiyeti ve biyografisi hakkında bilgi veren Cevdet Ballı, İbn-i Sina yı İbn-i Sina yapan değerlerin, eğitimli bir aileye sahip olması ve küçük yaşta Kur’an hafızı olması olduğunu, bununla beraber iyi öğretmenlerden ders alması ve bitmez tükenmez azmi olduğunu söyledi.

Ballı, konuşmasına şöyle devam etti: ”Etkileyici bir konuşma üslubu vardır. Sesi gönül okşayıcı bir ahenge sahipti. Zor işlerin adamıdır. Ve korkusuzdur. Doğru bildiği şeyleri korkusuzca ve her ortamda savunurdu. Spor yapma, ata binme ve açık havada dolaşma, soğuk suyla banyo yapma, müzik dinleme ve neşelenme onun günlük uğraşları arasındadır. Çok araştırır ve çok okurdu. Ama hiçbir kitabı baştan sona kadar okumazdı. Öncelikle kitabın en güç yerlerini ve en lüzumlu meselelerini gözden geçirirdi. Bunun kitabı ve kitabın müellifinin derecesini anlardı. Az yer ve az uyurdu. Eserlerini gece tabiat mutlak bir sessizliğe gömüldüğünde yazardı. Hastalarına karşı çok şefkatli ve sevecendi. Hastaları ikinci kez onun kapısına gelmemiştir. Gelmişse de teşekkür içindir.”

İbn-i Sina’nın ilmi çalışmaları hakkında konuşacağını söyleyen Fuat Yılancı, İbn-i Sina’nın, farklı alanlardaki eserleri ve kendine özgü felsefi görüşleri ile asırlar boyunca hem Batı felsefesini hem de İslam felsefesini derinden etkilemiş bir filozof olduğunu söyledi. Onun felsefesine baktığımızda İbn-i Sina sadece ansiklopedik bir bilge olarak değil aynı zamanda günümüze ışık tutabilecek kadar ileri görüşe sahip olduğunu ifade etti.

Yılancı konuşmasına şöyle devam etti:” İbni Sina felsefesinden hareketle günümüz açısından bilimsel çalışmaların tekrar canlanması için tartışmanın, sorgulamanın ve eleştirinin hayatımızın bir parçası olması gerektiğini ayrıca okulları dolaşıp iyi öğretmen bulmak yerine kendi çocuklarımızın öğretmeni olmak çocuklarımızı bu değerlerle yetiştirmek gelecek nesillerde İbn-i Sinaların çıkmasını sağlayacağını söyleyebiliriz.” dedi.

Program, soru cevap faslı ile sona erdi.



Bu haber toplam 5272 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.