Kâhta’da Konuşma Adabı Programı

18.11.2018 09:13:55
Kâhta’da Konuşma Adabı Programı

 Kâhta’da Konuşma Adabı Programı

İlim Yayma Cemiyeti Kâhta Şubesi Hanımlar Biriminin organize ettiği aylık Adab-ı Muaşeret derslerinin ilki Kâhta Müftülük Vaizesi Berra Çevik’in yaptığı  ‘Konuşma Adabı’ konulu sunum eğitimcilerin, ev hanımlarının ve genç kızların katılımı ile cemiyet merkezinde gerçekleştirildi.

Program, Vaize Berra Çevik’in yapmış olduğu dua ile başladı. Çevik konuşmasının devamın da konuşma adabının ilk esaslarından biri olan Allah a hamd ve Peygamber Efendimiz (s.a.v) e salat ve selam ve besmele’nin öneminden bahsetti. Vaize Berra Çevik: ”Allah’ın ismi geçmeyen bir konuşma boş bir konuşmadır.’ diyerek konunun önemini vurguladı.

Vaize Çevik, konuşmanın adabına geçmeden önce kulağın adabının önemli olduğunu belirtti: “İyi bir konuşmacı iyi bir dinleyicidir de.” diyerek konuya devam etti. Sunum içerisinde çokça Kuran’ı Kerim’i dinlemeyi tavsiye eden vaize bunun konuşma adabında önemini vurguladı.

Konuyu Kuran’ı Kerim’den ayetlerden, Hz. Peygamber’in sünnetlerinden ve öğüt verici menkıbelerle anlatan Vaize Berra Çevik, konunun sosyal hayatta gerek eğitmenlerin gerekse de insanlık namına kattığı değerleri vurguladı.

Günlük hayattan çeşitli örneklerle sunumunu güncelleştiren Vaize Çevik’in konuşmasını soru-cevap faslı ile nihayete erdirdi. Temennimiz bu türden toplumun güncel problemlerini işleyen sohbet ve etkinliklerinin sayısının artmasıdır. Bu güzel etkinlikten dolayı İlim Yayma Cemiyeti Kahta Şubesine ve İlçe Müftülüğüne teşekkür ediyoruz.



Bu haber toplam 4720 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.