Kahta'da İslam ve İlim Konulu Program Yapıldı

11.02.2019 12:40:51
Kahta'da İslam ve İlim Konulu Program Yapıldı

Kahta'da İslam ve İlim Konulu Program Yapıldı

Diriliş Kitap Kahve'de İslam ve İlim konulu program düzenlendi. Konuşmacı olarak İlahiyatçı Sümeyye Saydam'ın katıldığı program ev hanımları, eğitimciler ve genç kızların katılımı ile gerçekleşti.

İlahiyatçı Saydam ilmin Allah'ın kelamından nur almak, Rasulullah'ın kelamından ışık almak, faydalanmak ve insanların faydalanmasına vesile olmak olduğunu belirterek ilmin olmadığı yer de cehaletin  baş göstereceğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti: "Kalbin ihya olması kişinin ilim ve irfanla meşgul olmasıyla gerçekleşir. Bizi diğer canlılardan ayıran şey güç, kuvvet değil yalnızca akıldır, düşüncedir, yani ilimdir. Kuran'ı Kerimin bir çok yerinde bizi tefekküre davet eden, düşünmeye aklımızı kullanmaya yönlendiren ayetlerle karşılaşmaktayız. Rabbimiz kullarının kendisini tanımasını, taklidi imandan sıyrılıp tahmini imana yükselmesini istiyor. Kadın erkek her Müslüman'a ilim öğrenmek farzdır. İlmin başı Allah'ı tanımaktır, Allah'ı bilmektir O'nun eşi ve benzeri yoktur işitendir, görendir, bilendir. Bir Müslüman'ın Allah'ın sıfatlarını bilmemesi Efendimizin sünnetlerini bilmemesi, Kuran-ı Kerimin beyden bahsettiğini, içeriğinin nelerden oluştuğunu bilmemesi Kuran neslini bir kere bile okumaması ne kadar da üzücü bir durum. Her gün beş vakit namaz kılarken Rabbimizle buluşuyor, onunla konuşuyor bilincinde olmak, onunla baş başa olmak, okuduğumuz surelerin anlamını bilmek ne kadar huzur verici bir şeydir."

İlim öğrenmede öncelikle Cenab-ı Hakk'ın rızasını umarak niyet etmemiz gerektiğini belirten İlahiyatçı Saydam şöyle devam etti:" İnsanlara faydalı olmayı düşünmeliyiz. İlimizin kalıcı ve etkili olabilmesi için kendimiz öğrendiklerimizle amel etmeye çalışmalıyız. Bir kimse ile muhatap olurken insaflı olmalı yumuşak, nezih bir dil kullanmalıyız. Haset, kin, gazap, kibir gibi kalbin hastalıklarından kalbimizi temizlemeliyiz. Bütün gücümüzle ilme bağlanmalıyız. İlmimizle kibirlenmemeliyiz. Gerek çevremizdeki kişileri gerekse İslam alimlerini küçük görmemeliyiz. Sabırlı olmalıyız, unutmamalıyız kolay kazanılan kolay yitirilir."

Program, Diriliş Kitap Kahve'nin ikramı sona erdi.

 

 



Bu haber toplam 1054 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.