Kahta’da Dünya’da Mevlana Etkisi Konulu Program

16.12.2018 19:03:37
Kahta’da Dünya’da Mevlana Etkisi Konulu Program

Kahta’da Dünya’da Mevlana Etkisi Konulu Program

İlim Yayama Cemiyeti Kâhta Şubesi, konuşmacı olarak Eğitimci-Yazar Şaban Karaköse’nin katıldığı ''Dünya'da Mevlana Etkisi'' konulu program gerçekleştirdi.

Şaban Karaköse, Mevlana hakkında bilinen yanlışlara ve hakkında bilinmeyenlere değindi. Mevlana'nın ailesi, hayatı ve eğitimi hakkında konuşan Karaköse, zihinlerdeki yanlış Mevlana algısı ile ilgili bilgi verdi. Karaköse konuşmasına şöyle devam etti: ” Gel ne olursan ol yine gel sözü Mevlana’ya ait değildir. Söz her ne kadar Mevlana’nın hayata ve insana yaklaşımını anlatan bir söz olsa da Ona ait değildir.”  Masa başında oturup Mevlana hakkında ahkâm kesenlerin onun hakkında hiç bir bilgiye sahip olmadıklarını ve bu yapılanların iyi niyete dayandığını düşünmediğini ifade etti.

Katılımın yoğun olduğu programda sorulara cevap veren Karaköse Mevlana'yı salt ''mistisizm'' olarak ele almaya çalışanları eleştirerek Mevlana'nın medrese eğitimi gördüğünü fakih olabilecek bir bilgiye sahip olduğunu belirtti.

Toplumun Mevlana’yı tanımasının ve okumasının hakikaten önemli olduğunu dile getiren Karaköse, neticede Mevlana’nın da bir insan olduğunu ve hatalarının olabileceğini dile getirdi. Bunun yanında Onun her düşüncesine katılmak zorunda da olmadığımızı ama özellikle manevi boyutu ve irfani yönünden istifade boyutu en yüksek şahsiyetlerimizden olduğunu dile getirerek konuşmasını nihayete erdirdi.



Bu haber toplam 1210 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.