Kadın-Erkek İlişkilerinde Adab Programı

6.01.2019 20:57:46
Kadın-Erkek İlişkilerinde Adab Programı

Kadın-Erkek İlişkilerinde Adab Programı

İlim Yayma Cemiyeti Kâhta Şubesinde aylık gerçekleştirilen Adab-ı Muaşeret Programlarının üçüncüsü gerçekleştirildi. Hanımlar komisyonunun organize ettiği Ocak Ayı Adab-ı Muaşeret programına konuşmacı olarak İlçe Vaizesi Berra Çevik katıldı. Bayanlara yönelik yapılan bu program yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Adab-ı Muaşeret programının bu ay ki konusu ”Kadın-Erkek İlişkilerinde Adab” başlığıyla İlim Yayma Cemiyeti Kâhta Şubesinde gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile giriş yapılan program Çevik’in konuşması ile başladı.

Konuşmacı Berra Çevik, ”Erkek ve kadının ikili ilişkilerinde öncelikle her iki tarafın tesettüre dikkat etmesi gerekiyor. Kadınların kendilerine nikâh düşen erkeklerin yanında giymiş olduğu elbise teninin rengini belli edecek şekilde ince ve dar olduğunda bununla örtünme gerçekleşmiş olmaz. Süslü ve dikkat çekici kıyafetlerde giyilmemeli. Erkeklerin dikkatini çekecek bakışlardan, konuşmalardan, yürüyüş tarzından da sakınmaları gerekir. Erkeğin de iffetini koruması, gözünü haramdan sakınması gerekir.” diyerek tesettür anlayışından kadın erkek ilişkilerine giriş yaptı.

Ardından Vaize Çevik kadın- erkek iletişimindeki usule dikkat çekerek konuşmasına şu şekilde devam etti. “Kadının sesi esas itibariyle haram değildir ama cazibeli, adalı bir şekilde konuşmak her iki taraf için haramdır. O münasebetle dikkat etmek koşuluyla erkek ve hanım ihtiyaç halinde iletişim kurabilirler. Bir erkek ve kadının da nikâhsız olarak yalnız kalmaları da caiz değildir.”

Aileyi temel alarak olması gereken kadın - erkek rolleri üzerinden, günlük hayattan örnekler verip, ayet ve hadislerle destekleyerek konuşmasını detaylandırdı. Son olarak dua ve cemiyetin ikramı ile program sona erdi.



Bu haber toplam 1204 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.