İlim Yayma Cemiyeti Kâhta Şubesi’nde “Allah’ın İlim Sıfatı” Programı

27.02.2019 22:15:49
İlim Yayma Cemiyeti Kâhta Şubesi’nde “Allah’ın İlim Sıfatı” Programı

İlim Yayma Cemiyeti Kâhta Şubesi’nde “Allah’ın İlim Sıfatı” Programı

İlim Yayma Cemiyeti Kâhta Şubesi’nde Prof. Dr. Hamdi Gündoğar’ın konuşmacı olarak katıldığı aylık Akaid Dersleri’nde bu ay “Allah’ın İlim Sıfatı” konusu işlendi.

Eğitimcilerin, okul idarecilerinin ve halktan yoğun bir katılımın olduğu program Diriliş Kitap Kahve’nin salonunda gerçekleştirildi.

Kur’an ve sünneti bilmenin önemine vurgu yapan Prof. Gündoğar, Allah (c.c) ün ilim sıfatı ile ilgili şunları söyledi: ”Kur’an, ilahi bilginin kapsayıcı olduğunu, bütün varlıkları ve olayları ihata ettiğini bildirir. Hadîd Suresinde Allah’ın ilmi ” O, ilk ve sondur. Zahir (açık) ve Batın (gizli) dır. O, her şeyi hakkıyla bilendir.” ifadeleriyle ifade edilir. Bir sonraki ayette de Allah ; “ Gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra arşa istiva eden Odur. Yere gireni, ondan çıkanı gökten ineni ve ona çıkanı bilir. Her nerede iseniz O sizinle beraberdir. Allah, yaptıklarınızı görendir.”  (Hadid 4) Buyurarak ilminin her şeyi kapsadığını, ayrıca kullarının yaptıklarını da haber verir.

İlahi bilginin gayb ve şehadet âlemini içeren bir niteliğe sahip olduğunu belirten Gündoğar konuşmasına şöyle devam etti:” Onun insanların bilgisinden ayıran hususların başında gayb âlemini ihata etmesi ve sınırsız olması gelmektedir. Bu gerçeği Kuran şöyle bildirir:” Göklerin ve yerin gaybı Allaha aittir. Kıyametin kopması bir göz kırpması gibi veya daha az bir zamandır. Şüphesiz Allah’ın her şeye gücü yeter.” (Nahl 77) “ O gaybı bilir, fakat hiç kimseye gaybını açmaz. “ (Cin 26) “Göklerin ve yerin gaybı Allaha aittir.” İlahi beyanında haşr ifadesi bulunmaktadır ve gaybleri bilmek sadece Allah’a mahsustur. İnsanların hiçbir şekilde muttali olmadıkları gayb Allah’ın ilmindedir. Peygamberle de dâhil olmak üzere mutlak gaybın insanlar tarafından bilinmesi mümkün değildir. Nitekim gayb bilgisinin sadece Allah has olduğu bildirilmektedir:” Gaybın anahtarları Onun yanından yanındadır. Kendinden başkası bunları bilmez. Karada ve denizde ne varsa hepsini o bilir. Onun ilmi dışında bir yaprak dahi düşmez. Yerin karanlıkları içindeki tek bir tane, yaş ve kuru ( hiçbir şey) müstesna olmamak üzere hepsi apaçık bir kitaptadır.” (En’am 59)

Program soru cevap faslı ile sona erdi.



Bu haber toplam 4398 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.