Eğitimci Tepe:” Mü’minin Sevinci Yüzünde, Hüznü ise Kalbindedir.”

Eğitimci Tepe:” Mü’minin Sevinci Yüzünde, Hüznü ise Kalbindedir.”

Eğitimci Tepe:” Mü’minin Sevinci Yüzünde, Hüznü ise Kalbindedir.”

İlim Yayma Cemiyeti Kâhta Şubesi’nde aylık periyotlarla gerçekleştirilen ve konuşmacı olarak Eğitimci Ziya Tepe’nin katıldığı İrfan Dersleri programı Cemiyet Şube Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Allah korkusunun önemi ve rızık korkusunun yanlışı üzerinde durarak konuşmasına başlayan Eğitimci Ziya Tepe, insanın dünya ve ahiret mutluluğunun merkezinde Allah kokusunun olduğunu ifade etti. Eğitimci Tepe şöyle devam etti: “Her şey, Allah korkusu ve Allah’tan haşyet üzerine kurulmuştur. Sende Allah korkusu bulunmadığı takdirde ne dünyada ne de ahirette senin için güven yoktur. İzzet ve Celal sahibi Allah’tan korkmak, başlı başına bir ilimdir. İşte bunun içindir ki Aziz ve Celal olan Allah şöyle buyurur: ”Kulları içinde Allah’tan ancak âlimler korkar “ (Fatır 28)

Rızık ile ilgili aşırı endişe ve korkunun yersizliğine vurgu yapan Tepe, gayretin, çabanın önemli olduğunu fakat nihayetinde rızkı verenin Allah olduğu bilinci ile hareket etmek gerektiğini dile getirdi. Tepe konuşmasına şöyle devam etti: “Hayf sana ki, ha bire rızık peşinde koşarak dünyada kalbini yitiriyorsun. Zira İzzet ve celal sahibi Allah, dünyada senin için mukadder olan rızıkları çoktan tayin etmiş, bu işlerden çoktan fariğ olmuştur. Ayrıca o rızıkların vakitlerini de tayin ve takdir etmiştir. Senin onların her birine ne zaman nail olacağın, O’nun katında bellidir. Her gün, senin için yeni rızık ortaya çıkar. Eğer senin için mukadderse mutlaka gelir. Böyle olduğu halde, rızık hususundaki hırsın seni izzet ve Celal sahibi Allah indinde de, insanlar nazarında da rezil rüsva eder, perişan durumlara düşürür. Sen, imanının noksanlığı nispetinde rızık talebinde hırslı davranır, ziyadeliği nispetinde hırslanmaz, kemali ve tamlığı nispetinde ise hiçbir endişede bulunmazsın.”

Peygamber Efendimizin “Mü’minin sevinci yüzünde, hüznünün ise kalbinde olduğunu” dile getiren ifadelerinin önemine vurgu yapan Tepe, iman kuvveti sebebiyle diğer insanlara karşı daima güler yüzlü olduğunu, hüznünün ise kendisi ile Allah arasında tutmaya muktedir olduğunu ifade etti.

Program yapılan ikramla sona erdi.



Bu haber toplam 1751 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.