Diriliş Kitap Kahve’de Beraat Kandili Programı

22.04.2019 11:18:45
Diriliş Kitap Kahve’de Beraat Kandili Programı

Diriliş Kitap Kahve’de Beraat Kandili Programı

Diriliş Kitap Kahve’de konuşmacı olarak M.Sadrettin Hoca'nın katıldığı Beraat Kandili programı gerçekleştirildi. Program, eğitimciler, STK temsilcileri ve halktan yoğun bir katılımla yapıldı.

M.Sadrettin Hoca Berat gecesi ile ilgili konuşmasında şunları söyledi."Üç aylar mübarek aylardır Recep Şaban Ramazan. Recep ayı içerisinde Miraç'ı idrak ettik. Şaban ayı Ramazanın müjdeleyicisi, içerisinde mübarek gece olan Berat için burada bulunmaktayız. Allah bazı gün ve geceleri ayları diğer gün gece ve aylardan daha faziletli kılmıştır. Ramazan ayı bütün ayların efendisidir. Allah bizzat Ramazan ayını övmüştür. Şaban ayını da Berat gecesi ile taçlandırılmıştır. Berat; beri olmak uzaklaşmak, müşriklerden ve kafirlerden uzaklaşmak. Başka bir anlamı ise Müslüman'ın kendisini kötülüklerden uzak tutmasıdır. Beraat suçtan beri olmaktır.

Kişinin suçtan belli olması rahmetin gereğidir. Allah'ın rahmeti sonsuzdur Özellikle bu gecelerde rahmet daha fazladır.

Bu geceyi kıymetli kılan bazı hususlar vardır. Kur'an levhi mahfuzdan dünya semasına toptan inmiştir bazı âlimlere göre. Bu kitap aziz olan Allah'tandır. "Ben Müslümanlardanım deyip insanları Allah'a çağırandan daha güzel sözlü kim vardır." Allah, mübarek bu üç aylarda mübarek geceleri rahmeti ile taçlandırıyor. Allah, günahları affeden ve tövbeleri kabul edendir. Allah, azap yönünden şedittir, ancak tövbe kapılarını her zaman açık bırakmıştır. Yeter ki bu gün ve gecelerde tövbe kapısından içeri girmesini bil. Tövbe kapısından içeri girmesini bilmezsen sabaha kadar gider gelirsin. Allah, her zaman ihtiyaç duydukça insanları peygamberler ve kitapları aracılığı ile uyarmış korkutmuştur. Peygamberlerin görevi biz uyuyan insanları uyandırmak, uyarmak. Berat, gecesi suçtan kurtulmaktır. Berat gecesinde 5 tane özellik var. Her iş o gecede hükme bağlanır. Allah Resulü, Şaban ayı içerisinde çok fazla oruç tutardı. Bu gece de insanoğlunun yaptığı ameller Allah'a arz olunur. Allah'ın rahmeti dünya semasına iner. Yok mu benden hidayet isteyen, hidayet vereyim der Allah cc. Yeryüzünde insan için hidayetten daha onurlu bir şey yoktur. Hz Peygamber: "Ey Ali birinizin elinden birinin hidayete ermesi dünya ve içindekilerden daha hayırlıdır" hadisi ile konuşmasına devam etti.

Program, M. Sadrettin Hoca'nın yaptığı dua ile son buldu.

 

 



Bu haber toplam 1069 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler

İMSAKGÜNEŞÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
04:2205:4411:4514:5817:3418:49

Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Eğitimle Diriliş | Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlara aittir. Kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.